În fața unui stadion destul de golaș pentru standardele UTA-ei (maxim 2000 de spectatori cu tot cu membri peluzei care au intrat la meci în minutul 10), Ionuț Badea a aliniat pe hârtie o echipă destul de prudentă, cu Vorobjovas închizător și Isac plus Ubbink în rol de interi. În teren UTA începe avântat în fața unei echipe care pare dezinvoltă dar linitată. Ongaro are prima ocazie în minutul 11 dar lovitura sa de cap trece puțin pe lângă poarta lui Ureche. Peste 3 minute, Miculescu, din poziție foarte bună (10 metri lateral dreapta) trage peste poartă.

Încet încet stadionul se umple, galeria își începe și ea repertoriul iar golul vine în sfârșitun corner de pe partea stângă, Erico prelungește până la Miculescu și acesta din careul mic împinge mingea cu capul în plasă. UTA continuă să atace în valuri, Isac înscrie și el dar golul este anulat pentru fault în atac. Vine și replica Academicii în minutul 23 când Holzmann îl pune la încercare pe Iacob cu un șut puternic din lovitură liberă. La faza următoare putea fi 2-0 dar centrarea lui Miculescu în careul mic nu este ajunsă de Ongaro.

Oaspeții continuă însă să joace ca o echipă care nu are nimic de pierdut și Plazibat trece pe lângă egalare, reluând puțin pe lângă poartă o centrare venită de pe dreapta. Jocul e deschis, pe contre. Otele are șansa de a scăpa singur spre poartă dar ratează preluarea și pierdem o bună oportunitate de a majora scorul. Ongaro profită de o eroare în apărarea oaspete și trage puternic de la marginea careului dar Ureche e atent și reține.

Ocaziile UTA-ei continuă. În minutul 32 Vukcevici execută peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri. Otele dă recital în banda stângă dar Ubbink se grăbește și trage slab de la 25 de metri. Spre fianlul reprizei pare însă că UTA slăbește ritmul presiunii. Chiar și așa se putea face 2-0 dar Ongaro nu ajunge înaintea portarului la o minge trimisă foarte bine pe culoar de către Ubbink. Otele trage și el periculos dar pe lângă poartă și așa se încheie o repriză după care senzația e că UTA și-a iertat adversara de o diferență mai concludentă.

UTA începe în atac repriza secundă. Otele are trei raiduri periculoase dar de două ori centrările sale nu își găsesc adresantul iar a treia oară Ongaro șutează mult peste poartă. Jocul Bătrânei Doamne lasă însă de dorit: e lent, liniar și abundă în greșeli tehnice. Pe acest fond oaspeții crează pericol prin Robert Ion și Vrdoljak dar Iacob este atent și reține. Publicul își pierde răbdarea și începe să sancționeze lipsa de orizont din jocul UTA-ei. Ubbink la al treilea meci foarte slab pentru UTA, ratează și el din poziție bună.

Badea face schimbare post pe post și îl introduce la jumătatea reprizei pe Dangubic în locul lui Ongaro. Efectul e însă inexistent. Din echipa efervescentă și combinativă care era până acum câteva etape, UTA s-a transformat într-o echipă fără identitate și orizont care aruncă la întâmplare mingile în careu. Deocamdată suntem salvați de neputința adversarului, deoarece Academica pare să nu mai aibă forță să încerce egalarea.

Intră și Cardoso în minutul 75 în locul lui Miculescu, schimbare care stârnește rumoare în tribune în condițiile în care Miculescu era autorul unicului gol de până atunci. Ubbink are o nouă ocazie de gol dar Ubbink singur cu Ureche trage în portarul oaspeților. Erico e și el aproape de majorarea scorului dar lovitura sa de cap, în urma unui corner, ocolește poarta. Finalmente în minutul 84 Ubbink găsește poarta cu un șut plasat de la marginea careului și un un strigăt de descătușare și ușurare erupe din stadion: 2-0

Pe final vedem și o schimbare defensivă la UTA, cu Otele înlocuit de Baravykas. Dangubic are ocazia în prelungiri să se descătușeze și el dar preferă o execuție în forță în locul unui șut plasat și mingea trece mult peste poartă. Meciul se încheie cu 2-0 și cu trei puncte importante în contul UTA-ei. Însă Ionuț Badea va avea mult de lucru în zilele următoare deoarece de trei etape jocul scârțâie tot mai rău iar în etapele următoare UTA nu va mai avea parte de adversari atât de inofensivi.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Dima, Shlyakov – Vorobjovas, Otele (86. Baravykas), Isac, Ubbink (cpt), Miculescu (75. Cardoso) – Ongaro (68. Dangubic). Rezerve: Balauru, Pătlăgică, Hrezdac, Cibi, Mercioiu, Antrenor: Ionuț Badea

Academica: Ureche – Rufati (82. Melniciuc), Tsvetkov, C. Ion – Mboko Sambeya, Vrdoljak (82. A. Dima), Alghoul, Holzmann – De Amorim, Plazibat (56. Dumitrache), R. Ion. Rezerve: Bolboașă – Cmovs, Gogov, Florică, Iana, Ștefan. Antrenor: Constantin Giurescu

Arbitri: Rareș Vidican – Raul Ghiciulescu, Doru Zamfir – Viorel Flueran. Observatori: Szekely Zoltan (arbitri), Octavian Goga (joc)

Au marcat: Miculescu (14), Ubbink (84)

Cartonașe galbene: Shlyakov / Rufati

Recomandările redacției