După plecările lui Passaglia și Roger pe zona de creație de la mijlocul terenului, UTA a rămas oarecum descoperită astfel că necesitatea a completa lotul cu un jucător de acest profil era destul de clară. Conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic, au găsit soluția în persoana lui Florentin Matei, un jucător de 28 de ani  cu experiență importantă în Liga 1 dar și cu ceva bagaj de cunoștințe acumulate în fotbalul internațional.

Antrenorul echipei a explicat motivul pentru care l-a dorit pe Matei: „Este tipul de jucător care se poate descurca pe spații scurte, lucru foarte important pentru că există posibilitatea să întâlnim echipe care se apără aglomerat, cu densitate mare iar tendința lui de dribling scurt sau pasă decisivă poate ajuta echipa în asemenea situații.De asemenea știe ce înseamnă presiunea unui public exigent, cunoscător de fotbal, așa cum îl avem noi la Arad. Îl cunosc bine pentru că e un jucător pe care l-am urmărit pentru echipa națională, încă din 2014.“

Ca și în cazul altor jucător veniți în această perioadă, suporterii vor trebui să dea dovadă de răbdare în privința noului jucător deoarece acesta, conform propriei sale evaluări, este pregătit în proporție de 60-70% doar. Matei a venit la UTA liber de contract după ce în această iarnă s-a despărțit de echipa elenă Apollon Smyrnis, pentru care în sezonul de toamnă a evoluat în 8 partide, 7 în campionat și una în cupă. Din păcate sezonul nu a fost unul prea reușit pentru jucătorul român. Dacă în meciul de cupă a fost integralist, în campionat a mai fost titular doar într-o singură partidă (1-4 cu Olympiacos), în rest intrând pe parcursul meciurilor, fără a avea însă nicio realizare în planul golurilor sau al paselor decisive. Ultima apariție pe gazon a lui Florentin Matei a fost pe 21 noiembrie când a jucat 38 de minute.

Probabil tocmai din acest motiv, jucătorul s-a declarat încântat de transferul la UTA unde are oportunitatea de a-și relansa cariera: „Sunt fericit că am ajuns aici pentru că UTA este un club serios, cu tradiție în România și cu suporteri fanatici. Sper să contribui și eu la rezultatele cât mai bune pe care dorim să le realizăm în viitor. Obiectivul acum va fi să câștigăm play-out-ul iar anul viitor cu siguranță obiectivul va fi intrarea în play-off deoarece un club ca UTA, cu suporteri, cu stadion nou își dorește asta. Eu am semnat până la sfârșitul sezonului, dar dacă lucrurile vor merge bine probabil voi continua și de la anul. Pot juca pe trei posturi: mijlocaș ofensiv, număr 8 sau bandă stânga.“

Florentin Matei s-a născut pe 15 aprilie 1993 la Bolintin Vale și a debutat în fotbalul profesionist la FCSB. A mai jucat de-a lungul timpului la Unirea Urziceni, Volyn Lutsk (Ucraina), Rijeka (Croația), Astra Giurgiu, Ittihad Kalba (Emiratele Arabe Unite), din nou FCSB, Apollon Limassol (Cipru) și, așa cum am amintit, Apollon Smyrnis (Grecia). Cel mai bun sezon din ultimii ani l-a avut în 2020-2021 când a promovat cu echipa sa din a doua ligă a Greciei, contabilizând 21 de partide jucate, 6 goluri și 3 pase decisive. Este vărul unui fost jucător al UTA-ei, Cristinel Matei, care a evoluat în tricoul Bătrânei Doamne în sezonul 2018-2019.

Recomandările redacției