Bătrâna Doamnă întâlnește astăzi la Ploiești pe Chindia Târgoviște în uvertura etapei a 29-a, penultima a sezonului regular. Cele două echipe nu mai au șanse nici măcar matematice de a prinde play-off-ul astfel că miza duelului este acumularea de puncte pentru o poziție cât mai favorabilă la startul play-out-ului. UTA se află înaintea partidei pe locul 8, cu 37 de puncte în timp ce Chindia stă pe 12 cu 29 de puncte. Loturile celor două echipe și stabilitatea celor două cluburi fac greu de crezut scenariul în care vreuna dintre ele ar putea avea probleme cu retrogradarea însă prezența pe unul dintre primele două locuri la finalul play-out-ului reprezintă o miză importantă în sine deoarece oferă șansa disputării barajelor pentru calificarea în Conference League. Așadar, mai mult ca sigur, nu vom asista la un meci de vacanță ci dimpotrivă.

Pentru UTA acesta este și un meci cu conotații simbolice deoarece înfrângerea din tur (0-2 pe Arena Francisc Neuman) a însemnat începutul seriei de 10 meciuri fără victorie, care a dus la plecarea lui Laszlo Balint și în mare măsură la ratarea play-off-ului. Echipa noastră vine după o serie de 6 meciuri fără înfrângere, în care a primit doar două goluri, ce-i drept ambele în deplasare, în remizele cu Rapid și FC U. Craiova 1948. În ultima etapă, Bătrâna Doamnă a învins cu 2-0 pe Academica Clinceni, prin golurile marcate de Miculescu și Ubbink. Chindia în schimb încearcă să oprească o serie de 4 meciuri fără victorie, ultimul succes fiind înregistrat în deplasare la Ovidiu. Pentru ultima victorie în meciurile de pe teren propriu trebuie să mergem mult în urmă, pe 18 septembrie atunci când Chindia câștiga tot cu Farul Constanța, cu scorul de 2-0. În afara acestuia târgoviștenii au mai câștigat un singur meci acasă, 1-0 cu Dinamo în etapa a 4-a. Evident nu putem omite amănuntul că echipa lui Emil Săndoi își dispută meciurile de pe teren propriu la Ploiești, ceea ce cu siguranță are un impact asupra rezultatelor din aceste partide.

Din păcate UTA va aborda această partidă fără doi jucători, fundașul central Vinko Medjimorec și mijlocașul Damian Isac, ambii accidentați. Și Emil Săndoi are problemele sale. Dinu, Baxevanos și Cherchez sunt indisponibili iar atacantul Daniel Popa a fost lăsat să plece în Coreea de Sud. Va reveni Daniel Florea, care a fost suspendat etapa trecută și tot în teren se va afla și fostul jucător al UTA-ei, Juan Pablo Passaglia, care a obținut în această iarnă dezlegarea pentru a pleca în Argentina dar în drumul spre America de Sud s-a „rătăcit“ prin Târgoviște.

Delegat să condică aceasta partidă este centralul Marcel Bîrsan (București), ajutat la cele două tușe de Andrei Constantinescu (București) și Tunyogi Ferencz (Zalău). Arbitru de rezervă este Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Observator pentru arbitri este Adrian Vidan (București) iar observator de joc Alexandru Eduard (Ploiești)

Partida va începe la ora 15 și va fi transmisă de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Recomandările redacției