După meciul cu Chindia, în care UTA a pierdut după un penalty eronat acordat în minutul 87, Ionuț Badea a condamnat ceea ce a numit „smiorcăiala națională“. În traducere asta ar însemna strategia unor echipe de a se plânge de arbitraj ca o presiune pe arbitri sperând ca aceștia să greșească apoi, „în compensație“ în favoarea lor. Antrenorul UTA-ei recunoștea că, fără să vrea, prin reacția lui, se include el însuți în peisajul descris.

În acest context este de remarcat faptul că, înainte de meciul de mâine de la Arad, clubul CS Mioveni a dat publicității un comunicat în care acuză arbitrajul de la meciul pierdut în etapa precedentă, 0-3 pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova, pe considerentul că toate golurile echipei victorioase au avut la origine greșeli de arbitraj iar echipei argeșene i-a fost refuzat un penalty. De asemenea clubul argeșean acuză și „discriminare“ în ceea ce privește programările făcute de LPF și televiziuni:

„Vreau să trag un semnal de alarmă pentru perioada următoare, play-out-ul competiției, în care dorim arbitraje corespunzătoare, la nivelul Ligii 1, în care ne aflăm. Aseară, în meciul contra celor de la Universitatea Craiova, arbitrii au greșit grav în defavoarea echipei noastre, două dintre goluri fiind marcate din off-side, primul și al treilea, iar un penalty nu ne-a fost acordat la un fault în careu, iar ceea ce mă surprinde este că aceste greșeli au fost prezentate vag de televiziunile de specialitate. Desigur, Universitatea Craiova a fost echipa mai bună. Merita să câștige. Noi nu am făcut un joc bun, dar greșelile de arbitraj rămân. Vreau să remarc și modul cum a fost programată echipa noastră în ultimele 3 etape de campionat. Duminică la Botoșani, deplasare de 1200 km, miercuri acasă cu Craiova iar sâmbătă o nouă deplasare lungă de 1000 km, la Arad. Echipele cu care am jucat, au avut una sau chiar două zile în plus de odihnă. Am punctat aceste lucruri pentru ca ne dorim ca play-out-ul competiției să se desfășoare în condiții egale pentru toate echipele, fără ”ajutoare” mai mici sau mai mari, din partea arbitrilor, sau a celor care fac programările!” a declarat președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Nu pare lipsit de importanță nici faptul că meciul de mâine va fi arbitrat de Andrei Chivulete, arbitrul care i-a refuzat UTA-ei un penalty clar (însoțit de o eliminare), în meciul cu CS Universitatea Craiova (0-0 pe „Ion Oblemenco“). Rămâne de văzut care dintre plângeri au fost mai eficiente deși de dorit ar fi ca arbitrul de mâine (și toți ceilalți evident) să fie imuni la astfel de presiuni și să rămână calmi și echidistanți.

(foto: facebook/csmioveni)  

Recomandările redacției