Astăzi, în ultima etapă a sezonului regular, pe Arena „Francisc Neuman“ din Arad vine CS Mioveni. Înfruntarea dintre UTA și echipa argeșeană nu doar că prefațează play-out-ul dar, este și un duel care contează foarte mult pentru numita fază a competiției. UTA are în acest moment 37 de puncte în clasament iar oaspeții 29. În cazul unei victorii a Bătrânei Domane, la debutul play-out-ului, după înjumătățirea punctelor, între cele două echipe vor rămâne 5 puncte. În schimb dacă Mioveniul dă lovitura la Arad, va reduce la doar 3 puncte diferența dintre ea și UTA, după înjumătățire. Intrăm după această etapă într-o fază a competiției în care nu sunt multe meciuri, echipele sunt foarte apropiate, iar expresia „fiecare punct contează“ astfel și capătă mai multă greutate.

Istoricul dintre cele două echipe este unul echilibrat. Au existat 24 de meciuri directe, 10 fiind câștigate de UTA, 6 de către cei de la Mioveni iar 8 s-au terminat la egalitate, golaverajul fiind însă, oarecum surprinzător, favorabil actualei echipe a lui Alexandru Pelici, 27-28. În ceea ce privește meciurile disputate la Arad, au fost 5 victorii ale UTA-ei, 5 egaluri și un singur succes al oaspeților (golaveraj 12-9). Pe prima scenă a fotbalului românesc, cele două echipe s-au întâlnit doar de trei ori până acum. În sezonul 2007-2008 (când ambele au retrogradat), UTA a învins și la Arad și la Mioveni cu același scor: 1-0. În turul acestei ediții de campionat, pe 6 noiembrie, la Mioveni cele două echipe ofereau publicului o remiză albă, cu mari ratări din partea UTA-ei dar și cu un forcing de final al „galbenilor“ care putea balansa meciul în direcția opusă.

Cele două echipe se prezintă la startul meciului într-o formă destul de oscilantă. UTA are o singură înfrângere în ultimele 5 partide, venită însă chiar în această săptămână, la Ploiești, în fața Chindiei (0-1). Pe teren propriu, de la venirea lui Ionuț Badea, Bătrâna Doamnă arată destul de bine: două victorii (cu Sepsi și Clinceni) între care s-a strecurat un egal neașteptat cu Dinamo. Mioveniul vine la rândul său după un eșec (0-3 pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova), dar în deplasare echipa lui Pelici e redutabilă: în ultimele trei partide desfășurate pe terenuri străine are două remize (cu Chindia și FC Botoșani) și o înfrângere la limită în derby-ul județului cu FC Argeș.

Ionuț Badea nu se va putea baza în acest meci pe Medjimoresc și Isac, ambii accidentați. De cealaltă parte, Alexandru Pelici nu-i va avea pe fundașul Scarlatache și atacantul Rusu, cei doi fiind suspendați în urma cumulului de cartonașe galbene.

Meciul va fi condus la centru de Andrei Chivulete (București), asistat la cele două tușe de Stelian Slabu (Brașov) și Ionuț Bobe (București) în timp ce ca al patrulea oficial a fost desemnat Andrei Moroiță (Ploiești). Observator de arbitri va fi Ioan Onicaș (Zalău). Partida începe la ora 15 și este televizată de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției