Mari probleme pentru Bătrâna Doamnă înainte de, poate, cel mai dificil examen din play-out: partida din deplasare cu FC Botoșani, echipă care se află pe primul loc al clasamentului în această fază a campionatului.

Antrenorul Ionuț Badea a anunțat astăzi că doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, David Miculescu și Philip Otele, sunt incerți și au făcut în aceste zile doar antrenamente de recuperare. Cei doi vor face deplasarea în Moldova însă nu se știe dacă vor putea fi recuperați până la ora meciului. Dacă despre decarul UTA-ei se știa că avea probleme, el ieșind accidentat la jumătatea reprizei secunde a meciului cu Academica Clinceni, surpriza neplăcută este problema medicală pe care o acuză jucătorul nigerian, poate cel mai în formă utist în ultimele meciuri: „E aceeași situație ca la Miculescu, o contractură pe bicepsul femural în spate, sunt foarte multe accidentări în zona asta, lucru care e legat strict de numărul de minute jucate și de terenurile de antrenament care în perioada asta sunt foarte proaste. Nu le-am putut uda însă în același timp nu sunt dezghețate complet, iarba lipsește în multe zone“ a detaliat antrenorul cauzele problemei pe care o acuză Otele.

În afara celor doi, UTA are și patru accidentați care sigur nu vor face parte din lotul echipei la meciul de vineri. Medjimorec, Isac și Ongaro sunt absențe mai vechi dar pe această listă a apărut și numele lui Filip Dangubic, croatul acuzând recidiva unei accidentări mai vechi.

Dacă la aceasta mai adăugăm și faptul că Florentin Matei și chiar Dumitru Cardoso nu sunt încă la 100% din capacitate, potrivit antrenorului, avem în față un peisaj aproape „apocaliptic“ în ceea ce privește forța lotului roș-alb în partida cu Botoșaniul. Ionuț Badea, fără a minimiza problema, crede însă că în ciuda situației, echipa poate aborda meciul cu gândul victoriei: „Vrem să câștigăm deși avem multe probleme de lot. Nu știu dacă voi putea alinia cel mai bun 11 dar sunt convins că toți cei care vor intra vor da maximum.“

Ionuț Badea consideră că acest meci nu este decisiv; nu pentru că i-ar diminua importanța ci deoarece pentru tehnicianul UTA-ei fiecare meci din play-out este o finală. Cu toate aceste provocările pe care le ridică partida de vineri sunt unele speciale, nu doar din cauza indisponibilităților din lot ci și datorită specificului adversarului. „Este una dintre deplasările cele mai grele. O echipă care a ratat obiectivul, o echipă rănită dar cu calitate, care sub comanda lui Croitoru a reușit lucruri excepționale. E o rețetă de succes ce s-a întâmplat la Botoșani în ultimii ani. Au au unele dintre cele mai bune flancuri, cu fotbaliști peste medie în acele zone dar și jocul lor de ansamblu, cu Mihai Roman la capăt, destul de oportunist în ultima perioadă, este remarcabil. Rămâne o echipă redutabilă chiar dacă au pierdut din calitate. S-au bătut de la egal la egal cu toate echipele din play-off, diferențele au fost foarte mici. N-au pierdut din eficiență, îmi aduc aminte că la meciul cu Dinamo au dat 4 goluri din 4 ocazii. Sigur că pe organizarea jocului se simte plecarea atâtor jucători dar rămân, așa cum spuneam, o echipă redutabilă“ a caracterizat Ionuț Badea următorul adversar al UTA-ei.

Partida dintre FC Botoșani și UTA va avea loc vineri, de la ora 17.30. La momentul fluierului de start, între cele două echipe se va afla o distanță de 3 puncte, în cazul unei victorii echipa noastră urmând să treacă pe primul loc al clasamentului deoarece, niciuna dintre ele nebeneficiind de rotunjire la înjumătățirea punctelor, va intra în vigoare criteriul meciului direct.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției