După meciul de la Botoșani, campionatul se întrerupe deoarece calendarul internațional prevede meciuri oficiale sau amicale ale echipelor reprezentative de seniori și tinere. Patru componenți ai echipei UTA au primit convocări pentru aceste acțiuni: Marko Vukcevic la naționala Muntenegrului, Rolandas Baravykas și Karolis Laukzemis la cea a Lituaniei și David Miculescu la naționala de tineret a României. Ultimul însă are probleme medicale și ar putea fi declarat inapt de medicul lotului reprezentativ.

Naționala lui Vukcevic, Muntenegru, va disputa două partide de verificare, cu Armenia pe 24 martie și Grecia patru zile mai târziu. Lituanienii vor avea și ei două meciuri de verificare în program, cu San Marino pe 25 martie și cu Irlanda pe 29 martie. În sfârșit, dacă starea de sănătate îi va permite, David Miculescu va juca împreună cu reprezentativa U21 împotriva echipelor similare ale Finlandei (25 martie) și Marocului (29 martie) și acestea, bineînțeles tot partide amicale.

Jucătorii rămași la Arad vor avea un program de antrenamente special conceput pentru o perioadă fără joc oficial, la care se va adăuga un meci școală cu echipa U19 a clubului. Ionuț Badea a declarat că a fost imposibilă găsirea unui adversar în zonă, asta pentru că ligile inferioare nu se întrerup. În plus, antrenorul a mai argumentat și că cea mai mare parte a lotului este compus fie din jucători care au jucat mult în ultima perioadă, în cazul cărora o pauză de meciuri ar fi benefică, fie din jucători cu probleme medicale.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției