Suporterii UTA-ei au avut o surpriză plăcută cu o oră înaintea meciului, constatând că ambii jucător declarați incerți de Ionuț Badea, Miculescu și Otele, figurau în primul 11. Asta înseamnă fie că departamentul medical și-a făcut treaba exemplar, fie că antrenorul Bătrânei Doamne a încercat să se „joace“ puțin cu Marius Croitoru înaintea partidei. Astfel, UTA a aliniat la centrul terenului pentru startul partidei, un 11 pe care deja îl putem considera standard.

Meciul începe în nota de dominare a Botoșaniului, jucătorii gazdă fiind mai agresivi și mai determinați în dueluri. Presiunea pusă prin această atitudine va da roade în minutul 7. Vorobjovas pierde la marginea careului o minge pe care tot el o recuperase, balonul e înălțat în careu, Roman îl domină în aer pe Erico și deviază în spate la J. Silva care venit liber în mijlocul careului înscrie și cu ajutorul unei devieri a lui Erico: 1-0. UTA acuză șocul golului și în minutele următoare gazdele vor continua să creeze pericol în careul nostru.

Replica UTA-ei vine în minutul 12 când Ubbink execută un corner de pe partea dreaptă, Benga reia spre careul mic de unde Cardoso trimite cu capul peste poartă. Oaspeții rămân în pressing și Ubbink încearcă șutul de la distanță dar șutul deși cadrat, este prea slab pentru a-l surprinde pe Pap. Trage și Vukcevic de la mare distanță dar mingea trece destul de mult pe lângă poartă. Între timp jocul se echilibrase, UTA reușind să țină mai mult și mai bine de minge.

Era însă ca tocmai contrar cursului jocului moldovenii să majoreze scorul la o mare greșeală a lui Iacob care degajează direct la Papa însă acesta, deși a primit cadoul la marginea careului, nu reușește să profite. Gafele în apărarea noastră continuă și două minute mai târziu Vukcevic scoate greșit o minge în centru, Roman recuperează și, de la marginea careului, din poziție bună, trage puțin pe lângă poartă. UTA are probleme la construcție, pasele sunt ușor interceptate de botoșăneni în timp ce la degajările lungi duelurile sunt câștigate tot de aceștia.

Are și UTA o șansă bună pe contraatac în minutul 32: Șeroni degajează greșit direct la Miculescu, acesta prelungește la Caroso care-l angajează pe Otele, Pap e primul la minge dar alunecă reușind totuși să degajeze la timp din fața nigerianului. Peste 6 minute Vukcevic trimite o centrare periculoasă în careul de 6 metri dar Braun ajunge înaintea lui Otele. UTA domină finalul de repriză, combină mai mult dar departe de poartă și fără a crea pericol. 1-0 la pauză pentru Botoșani.

Repriza secundă începe pe aceleași coordonate: elevii lui Croitoru sunt mai hotărâți, mai puternici și mai rapizi. UTA vinde foarte rapid mingile și pare un chin sisific să ajungă la poarta adversă; iar pe fondul presiunii moldovenilor apar și erorile tehnice, mult mai frecvente decât în alte meciuri. La capătul primului sfert de oră din repriza secundă, echipa noastră putea însă profita de prima problemă în apărarea gazdelor: Vukcevic e eliberat în partea dreaptă, centrează în 6 metri dar Cardoso reia din nou cu capul peste poartă.

Jocul intră într-o perioadă confuză, cu multe greșeli de ambele părți. Nici Botoșaniul nu mai are suflul din prima repriză însă din păcate jocul UTA-ei rămâne liniar și fără orizont. Tot gazdele sunt periculoase la un șut expediat de Mailat din unghi, respins în corner de Iacob. Ionuț Badea schimbă de data aceasta mai repede: Baravykas, slab și cu cartonaș galben îi lasă locul lui Shlyakov iar Matei e introdus în locul lui Vorobjovas pentru mai multă creativitate. Vine și replica lui Croitoru care trimite forțe proaspete în teren, Grubac și Florescu.

Cardoso îl găsește în sfârșit cu o pasă filtrantă pe Miculescu dar decarul UTA-ei, liber la 16 metri ratează complet preluarea și UTA irosește o mare șansă. Peste doar două minute e la fel de risipitor și Cardoso care din nou ratează ținta din câțiva metri. UTA începe să domine, schimbările făcute de antrenor par să fi avut efect. Croitoru simte că echipa sa a slăbit ritmul și-l trimite în teren și pe Fili în locul lui Mailat, obosit după numeroasele curse făcute. Schimbări și la UTA: Miculescu și Cardoso ies, intră Pătlăgică și Laukzemis; alți jucători, sistem neschimbat.

Ultimele minute aduc o presiune a UTA-ei dar este una haotică. Șeroni ne face cadou o lovitură liberă dar Matei execută lamentabil. Mult mai bine execută Ubbink în prelungiri o fază fixă din partea stângă dar Pap reține din picioarele lui Erico. A fost ultima fază a meciului, unul câștigat meritat de echipa gazdă, care fără să facă un meci mare, a arătat mai multă forță și consistență. Din păcate UTA se află la al treilea meci modest în deplasare și, dacă în privința meciurilor de acasă lucrurile merg bine cu Ionuț Badea, pe terenuri străine UTA are evoluții din ce în ce mai palide.

Botoșani: Pap – Braun, Haruț, Șeroni, Țigănașu – Papa (cpt), Dican, Tîrcoveanu (74. Florescu) – Mailat (80. Fili), M. Roman II (74. Grubac), J. Silva (90. Tisdell). Rezerve: Contra – Dragu, Croitoru, Petkovski, Santos,. Antrenor: Marius Croitoru

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas (72. Shlyakov) – Vorbjovas (72. Matei), Ubbink (cpt), Batha – Miculescu (84. Pătlăgică), Cardoso (84. Laukzemis), Otele. Rezerve: Balauru – Dima, Hrezdac, Cibi, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Bogdan Gheorghe (București) – Robert Avram (Pitești). Observatori: Arbitraj – Constantin Toma (Piatra Neamț), Joc – Ion Craiu (București)

A marcat: J. Silva (7)

Cartonașe galbene: Grubac / Baravykas

Recomandările redacției