Veste mare pentru căpitanul și portarul UTA-ei, Florin Iacob: acesta a primit convocarea la echipa națională și va face parte din lotul cu care noul selecționer, Edi Iordănescu, va aborda meciurile amicale cu Grecia (25 martie la București) și Israel (29 martie, în deplasare). Jucătorul nostru speră că de data asta va reuși să și debuteze în poarta primei reprezentative, asta deoarece în sezonul trecut a mai fost convocat de două ori la lotul național, de Mirel Rădoi, însă nu a jucat niciun minut. De data aceasta lucrurile ar putea sta altfel deoarece ambele partide sunt amicale și cu siguranță nou antrenor va dori să-și vadă la lucru toți elevii pe care a pus ochii în aceste luni de scouting. În plus, Iacob chiar are argumente pentru a juca, măcar o parte a minutelor din aceste meciuri, cifrele sale din acest sezon fiind remarcabile: 15 meciuri fără gol primit din 29 disputate în poarta Bătrânei Doamne.

Dar iată și componența integrală a lotului României pentru cele două meciuri amintite:

Portari: Aioani (Farul), Iacob (UTA), Niță (Sparta Praga)

Fundași: Bancu (CS Universitatea Craiova), Burcă (CFR), Camora (CFR), Chiricheș (Sassuolo), Drăgușin (Salernitana), Manea (CFR), Nedelcearu (Crotone), Rațiu (Huesca), A. Rus (Fehervar), Toșca (Gaziantep)

Mijlocași: Bordeianu (CFR), Cicâldău (Galatasaray), Man (Parma), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa), Maxim (Gaziantep), Mihăilă (Atalanta), Mitriță (PAOK), Oct. Popescu (FCSB), Fl. Tănase (FCSB)

Atacanți: Alibec (Atromitos), A. Ivan (CS Universitatea Craiova), Pușcaș (Pisa)

Reamintim că, în afara lui Iacob, UTA mai are patru jucători selecționați la loturile naționale: Vukcevic la naționala Muntenegrului, Baravykas și Laukzemis la cea a Lituaniei și Miculescu la naționala de tineret a României.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției