Veste proastă pentru doi dintre internaționalii UTA-ei. Florin Iacob și Karolis Laukzemis au fost depistați pozitiv la testele anti COVID pe care sunt obligați să le facă înainte de prezentarea la loturile naționale. În special pentru portarul Bătrânei Doamne vestea nu este deloc plăcută deoarece acesta revenea sub „tricolor“ cu speranța că de data asta va și reuși să debuteze în tricoul Naționalei, după două convocări anterioare în care a rămas pe bancă.

Cei doi mai au totuși o șansă de a nu rata aceste convocări. Conform prevederilor în vigoare ale protocolului sanitar care se aplică echipelor naționale, jucătorii depistați pozitiv se pot retesta după trei zile. Dacă de data aceasta rezultatul va fi negativ, se pot prezenta fără probleme la loturi.

Faptul că doi jucători au această problemă ridică ipoteza ca și alții componenți ai lotului Bătrânei Doamne să fie infectați. Tocmai de aceea UTA se va testa „in corpore“ marți. Din fericire, campionatul fiind întrerupt, nu se pune problema ca vreunul dintre posibilii „pozitivi“ să rateze vreun meci însă chiar și câteva zile pierdute din programul de antrenament pot să conteze într-o oarecare măsură.

Recomandările redacției