Liga 1 este întreruptă pentru meciurile echipelor naționale astfel că Ionuț Badea a vrut să-și țină elevii în priză cu un meci amical. Cum, din păcate, în zonă nu s-a găsit niciun adversar accesibil (ligile inferioare nu se opresc din desfășurare), antrenorul UTA-ei a optat pentru un test școală cu echipa U19 a clubului. Meciul a avut loc astăzi și nu sâmbătă, cum era poate de așteptat, deoarece băieții lui Adi Ungur și Sandu Gaica au meci duminică în Liga Elitelor.

Opțiunile lui Badea au fost destul de limitate din punct de vedere al jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție pentru acest test. Miculescu, Vukcevic și Baravykas sunt la echipele naționale iar Isac, Medjimorec, Ongaro și Dangubic sunt accidentați, fiind în recuperare. La acțiune au fost prezenți și jucătorii care au ratat convocările la națională din cauza infectării cu COVID-19, însă doar Laukzemis a fost folosit, Florin Iacob urmărind partida de pe margine.

În aceste condiții, portarul Dragoș Balauru a fost trimis să apere pentru echipa U19 în timp ce în poarta primei echipe a fost titularizat Roșca. De asemenea, Cibi, Hrezdac și Mercioiu au evoluat câte o repriză pentru ambele echipe.

Meciul a constat în două reprize de câte 30 de minute, a fost arbitrat de Codru Grădinariu și a fost câștigat de echipa mare cu 4-1 (1-0), prin golurile marcate de Florin Matei, Shlyakov (din penalty) și Laukzemis, ultimul fiind semnatar al unei duble. Pentru juniori a marcat Rareș Pop.

Componența celor două echipe a fost următoarea:

UTA: Roșca – Pătlăgică, Erico (Benga), Dima, Shlyakov – Batha (Cibi), Vorbjovas (Hrezdac) – Otele (Mercioiu), Ubbink (Cardoso), Fl. Matei – Laukzemis

UTA U19: Balauru – Sarkozi (Bulza), Roșu, Bota (Iurasciuc), Bokse (Chiș) – Cibi (Bădău), Hrezdac (Hara) – R. Pop (Hrincescu), C. Mihai (Călin), Popa (Covaci) – Mercioiu (Andreaș)

La final, Ionuț Badea a declarat: „A fost un meci gândit dinainte pentru a da ritm de joc unor jucători care au jucat mai puțin și pentru a-i menține pe ceilalți într-o situație de antrenament intensiv, cu o încărcătură aproape de o partidă normală. De asemenea au fost și niște situații tactice pe care am vrut să le exersăm mai mult, adică nu m-au interesat să fie un echilibru mai mare pe ambele faze ci mai degrabă am vrut să antrenăm într-un mod repetitiv și chiar ostentativ o anumită situație de joc pentru că era important ca jucătorii să înțeleagă un anumit timing. Meciuri de genul acesta vom mai face pentru că sunt bune și pentru a da juniorilor Academiei prilejul să simtă ceea ce înseamnă un meci cu un nivel mai ridicat de forță, de gândire tactică și de timing.“

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției