Veste bună din Liga Elitelor: ambele serii din competiția destinată juniorilor U15, în care s-au aflat echipe arădene, au fost câștigate de reprezentante ale orașului nostru.

Marea surpriză a reprezentat-o triumful celor de la UTA 2008 în contextul în care Sandu Gaica și Radu Mărginean pregătesc o echipă cu jucători de vârstă mai mică decât adversarii lor, media fiind la 13-14 ani. Profitând de înfrângerea din etapa trecută a celor de la Cetate Deva la Hunedoara, echipa noastră s-a deplasat la sfârșitul săptămânii la Reșița unde a obținut o categorică victorie, cu 4-0, care a propulsat-o în postura de câștigătoare a Seriei a 10-a. Golurile au fost marcate de Iancu, Țăroi, Cismaș și Leș.

UTA 2008 a evoluat în componența: Pop – Vereș, Ancateu, Ene, Dolga, Păduraru, Coarchiș, Iancu, Țăroi, Burcă, Leca. Au mai jucat: Cismaș, Ronai, Glevan, Hodosan și Leș.

Dacă triumful din seria a 10-a a fost neașteptat, în seria a 12-a lucrurile erau clare de mult timp. Atletico și-a „subordonat“ adversarele în stil de mare echipă și a terminat cu maximum de puncte, fără gol primit și cu o medie incredibilă de peste 7 goluri pe meci. În ultima partidă, băieții lui Viorel Erdei și Adrian Petruț s-au distrat cu Luceafărul Oradea, scor 9-0.

Locul 2 în această serie a fost ocupat tot de o echipă arădeană, UTA 2007, care în ultima etapă a învins pe CAO Oradea cu 3-0. ACB Ineu a încheiat competiția pe locul 4, cu 6 puncte, obținute în urma a două victorii din opt partide.

Pentru UTA 2008 și Atletico urmează acum acum faza zonală a Ligii Elitelor U15, una în care e destul de probabil să facă parte din aceeași grupă.

În celelalte partide disputate de echipele arădene în acest sfârșit de săptămână în Liga Elitelor, s-au înregistrat următoarele rezultate:

U16, Play-out, Etapa 6, Seria 4

  • LPS Banatul Timișoara – UTA 1-6
  • ACB Ineu – LPS Satu Mare 1-1

U17, Play-off Vest, Etapa 6

  • CS Universitatea Craiova – UTA 6-1

U19, Play-out Vest, Etapa 6

  • LPS Bihorul Oradea – UTA 0-3

În ambele serii de play-out (U16 ȘI U19), juniorii Academiei UTA se află pe primul loc în clasament, în schimb în seria de play-off, UTA U17 este pe locul 5. ACB Ineu ocupă locul 4 în seria de play-out rezervată juniorilor U16.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției