Adversarul de mâine al UTA-ei, Gaz Metan Mediaș are în acest moment în lot doar patru jucători peste 21 de ani, marea majoritate a componenților fiind juniori de 18 sau 19 ani. Evident că și rezultatele au fost pe măsură: șase înfrângeri consecutive, cu 17 goluri primite și un singur gol marcat (culmea în fața CFR-ului) în această perioadă. Ultima victorie a medieșenilor datează din 23 ianuarie și a fost înregistrată în prima etapă disputată în acest an calendaristic, când echipa care era încă antrenată pe atunci de Ilie Poenaru a învins chiar la Arad, într-un meci în care trebuia să fie cel puțin 4-0 pentru UTA la capătul primei jumătăți de oră. Însă în acel moment pentru medieșeni problemele încă nu erupseseră, astfel că în precedentul meci de pe Arena Francisc Neuman au putut alinia o formație din care făceau parte jucători ca Yuri, Grădinaru sau Vlad Morar (care a marcat și unicul gol al partidei).

Mâine, așa cum aminteam mai devreme, formula aliniată de alb-negri va fi una mult schimbată iar pe bancă va sta un antrenor aflat la prima experiență ca „principal“, Flavius Boroncoi. Însă cel mai grav element pentru echipa oaspete îl reprezintă situația din clasament unde, în urma depunctărilor repetate pentru neplata datoriilor, Gazul a ajuns la -11.

Fără speranțe de salvare, cu spectrul falimentului deasupra capului și cu o echipă de copii folosiți pe post de carne de tun, Mediașul nu poate să fie un adversar care să-i pună probleme UTA-ei. De fapt singurul adversar pe care echipa noastră îl are în acest meci e ea însăși. Dacă nivelul de concentrare și de seriozitate este unul în parametrii normali, Bătrâna Doamnă ar trebui să învingă la un scor concludent, indiferent de vreme, starea terenului, arbitraj sau eventuale absențe în lot. Este un meci în care istoricul sau datele statistice nu mai au relevanță deoarece UTA întâlnește nu un oponent obișnuit ci doar fantoma unei echipe, sprijinite să rămână aparent în picioare doar pentru a termina campionatul, spre ușurarea de natură financiară a celorlalte competitoare, care în cazul retragerii medieșenilor ar fi trebuit să suporte în solidar pierderile suferite de deținătorul drepturilor tv în urma nedisputării respectivelor meciuri.

Partida de sâmbătă dintre UTA și Gaz Metan Mediaș va începe la ora 12 și se așteaptă o asistență poate neobișnuit de mare pentru acest joc, generată de strategia clubului de a vinde bilete combinate pentru această partidă și pentru cea de săptămâna viitoare cu Rapid. Cei care nu vor fi pe stadion, vor putea urmări partida în direct pe posturile tv Digi Sport 1, Orange Sport 1 (fostul Telekom Sport) și Look Sport .

Comisia Centrală de Arbitri, din cadrul FRF a încredințat conducerea acestui joc unei brigăzi de arbitri formate din Andrei Antonie (București), Doru Lucaciu (Cluj), Răzvan Soponar (Baia Mare) și Florin Andrei (Târgu Mureș). Tot Federația l-a desemnat ca observator pe probleme de arbitraj pe Andrei Ioniță din București. Ca observator de joc din partea LPF, va veni la Arad fostul internațional hunedorean, Romulus Gabor.

Iată și programul integral al etapei precum și clasamentele de la care se reiau cele două grupe ale campionatului, în urma pauzei competiționale prilejuite de meciurile echipelor naționale:

Play-out:

  • Vineri, 17.30  FC U Craiova 1948 – CS Mioveni
  • Vineri, 20.30  Chindia Târgoviște – Dinamo
  • Sâmbătă, 12.00  UTA – Gaz Metan Mediaș
  • Sâmbătă, ora 20.30  Rapid – FC Botoșani
  • Luni, ora 18.00  Sepsi OSK – Academica Clinceni

Play-off:

  • Sâmbătă, 17.30  FC Voluntari – Farul Constanța
  • Duminică, 19.00  FCSB – CS Universitatea Craiova
  • Luni, 21.00  CFR Cluj – FC Argeș

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției