Alături de Miculescu și Isac, Hrezdac a fost considerat unul dintre vârfurile generației 2001 produse de clubul UTA. În sezonul promovării, mijlocașul defensiv al Bătrânei Doamne chiar a prins 13 apariții în Liga 2, dintre care 10 ca titular. În martie 2020 însă a fost diagnosticat cu ruptură la ligamentele genunchiului drept, o accidentare foarte gravă. A fost operat și după recuperare a fost împrumutat la Hunedoara pentru a prinde minute care să-l ajute să se reintegreze în lotul unei echipe care deja se afla în Liga 1. La fix un an de la accidentare, aceasta i-a recidivat, astfel că jucătorul a trebuit să reia o ia de la capăt: operație, recuperare, antrenamente și multă răbdare în a-și aștepta rândul să revină în echipă. Acel moment a venit astăzi, când în minutul 76 Ionuț Badea l-a trimis în teren pe mijlocașul central al UTA-ei, oferindu-i astfel șansa să debuteze în Liga 1, după doi ani de coșmar.

„Denis este recuperat complet, evident că fizic îi lipsește ritmul de joc, chiar dacă a mai făcut anumite jocuri școală cu echipa sub 19 ani, este încă și sub program de nutriție pentru că și dacă face antrenament maxim este un pic în minus cu partea asta fizică. Sper să îl aducem la un nivel bun iar la finalul campionatului să îl putem împrumuta pentru a juca mai mult și pentru a simți ritmul de joc mai bine“ a detaliat antrenorul situația jucătorului său.

Evident că pentru fotbalist, momentul revenirii pe teren a fost unul emoționant: „Au fost doi ani foarte grei, în care am avut momente incredibile, când credeam că nu mai pot. Dar mergeam la recuperare, era bine, îmi reveneam și continuam. Mă bucur foarte mult că a venit și ziua asta pentru că o așteptam de mult, de când am început să o iau de la capăt mă vedeam deja pe teren, cu asta eram tot timpul în cap și asta m-a făcut să merg înainte. A doua accidentare a fost mai grea, mult mai grea decât prima dar mă bucur că, după ce acum 2-3 luni am început să mă antrenez cu echipa, astăzi chiar s-a terminat această perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, familia, clubul, cei de la Prokinetic din Craiova care s-au purtat cu mine de parcă eram de-al lor. Colegii m-au susținut, mai ales Miculescu, Isac, tot timpul mă întrebau când revin, le mulțumesc și lor pentru toate mesajele pe care mi le-au trimis când îmi era foarte greu. Am avut emoții, de dinainte știam că intru și parcă nu aveam aer, mă gândeam că în sfârșit după doi ani… e ceva wow! Mă bucur că am intrat, că am atins mingea. Am avut emoții dar am fost sigur pe mine, n-am avut probleme. Acum îmi doresc să joc cât mai multe minute dar totul depinde de mine, de cât de bine o să mă antrenez și cât de bine o să mă simt. Știu că am concurență dar și Batha și Mode sunt niște băieți extraordinari care ne ajută pe noi cei tineri.“

Denis Lucian Hrezdac are 20 de ani, s-a născut pe 20 noiembrie 2001 la Știuca (județul Timiș) și a început fotbalul la Vulturii Lugoj. De acolo a ajuns la UTA (via Porto Bega) sub comanda lui Alexandru Gaica. A fost debutat la echipa mare, în liga a doua, la doar 16 ani, de către regretatul Ionuț Popa, în octombrie 2018 într-un meci de pe terenul propriu cu ACS Energeticianul. A bifat apoi, în următorul an și jumătate, până la accidentare, 24 de partide în al doilea eșalon al fotbalului românesc.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției