În această seară a avut loc la Satu Mare partida decisivă din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Feminin, dintre CSM Satu Mare și KSE Târgu Secuiesc. Anterior, ambele echipe își câștigaseră meciurile disputate în deplasare dar de data asta, gazdele s-au impus cu 88-67 și au obținut calificarea în semifinale, acolo unde se vor duela cu FCC Baschet UAV Arad.

Cu toții ne-am fi dorit ca balanța să fi înclinat către echipa din Târgu Secuiesc, nu neapărat pentru că ar fi o echipă mult inferioară valoric echipei din Satu Mare, dar având o clasare superioară în clasamentul sezonului regular, echipa noastră ar fi disputat trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare. Așa, FCC Baschet UAV Arad a terminat pe locul 3 iar CSM Satu Mare pe 2, adversarele vor avea avantajul unui meci în plus pe propriul teren.

În sezonul regular fiecare dintre echipe și-a câștigat meciul de pe teren propriu, ceea ce ar constitui un avantaj pentru echipa de pe Someș dar această statistică nu poate să fie neapărat decisivă în teren. Impactul avut de schimbarea lui Jose Araujo cu Bogdan Bulj, problemele pe care le-a avut adversara în a se impune în sferturi, fiind singura echipă care a avut nevoie de trei partide pentru calificare, dar și ambiția și dorința fetelor noastre de a depăși în sfârșit pragul semifinalelor, pot înclina balanță către noi.

Semifinalele vor începe joi, la Satu Mare urmate a doua zi de meciul numărul 2, tot în orașul de pe Someș. Partidele 3 și 4 se vor disputa la Arad luni și marți iar meciul decisiv este programat vinerea viitoare la Satu Mare. Evident, în cazul ultimelor două partide, acestea se vor juca doar dacă va fi cazul. Se califică în finală prima echipă care obține trei victorii din aceste partide.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției