Rapidul a câștigat aseară (3-0 cu FC Botoșani) primul meci oficial pe noul „Giulești“. Așa cum era de așteptat, atmosfera a fost fierbinte însă și mai fierbinți sunt serile pe Arena „Francisc Neuman“ din Arad. E ușor să joci cu un public vulcanic care te susține, să vedem cum se vor descurca „vișiniii“ (sau vor juca din nou în violet?) pe un stadion unde un astfel de public le este ostil. La ultima vizită la Arad n-a ieșit chiar rău pentru ei (2-2 în toamna anului trecut) însă față de acel meci, restricțiile legate de pandemie au fost eliminate astfel că stadionul va fi plin la 100% din capacitate nu doar la 75% ca atunci.

De altfel fanii arădeni au anticipat confruntarea de sâmbătă seară la meciul cu Gaz Metan Mediaș, când, în afara celor 4 goluri, cele mai savurate momente au fost „dedicațiile muzicale“ pentru rivalele UTA-ei, Rapid și Poli Timișoara.

Însă nu doar suporterii se pregătesc pentru acest meci ci și echipa; atât din punct de vedere tactic, Ionuț Badea recunoscând că în această pauză de două săptămâni a lucrat mai mult pentru „ceea ce urmează“ (iar ceea ce urmează e meciul cu Rapid) dar și din punct de vedere psihologic. Astfel, antrenorul UTA-ei, care a arătat de când a venit la Arad că nu se ferește de ceea ce în Anglia se înțelege prin „mind games“, lansând săgeți fie către adversari, fie către arbitri, a taxat interesul exagerat de care are parte Rapidul și suporterii ei din partea mass-mediei centrale și a „oamenilor de fotbal“ care se perindă prin studiourile televiziunilor de sport:

„Am văzut toată emulația care s-a creat în jurul noului stadion din Giulești, ceea ce e un lucru benefic pentru fotbalul românesc însă și UTA are în spatele ei o istorie grandioasă, chiar dacă făcută mai demult. Eu nu m-aș grăbi atât de repede să dau verdicte, așa cum fac unii oameni din fotbal dar sunt convins că vom oferi un spectacol bun. Încrederea lor e firească dar văzând anumite ieșiri în presă vreau să atrag atenția că și despre UTA se poate vorbi la fel dacă nu și mai bine, ținând cont de ceea ce a însemnat pentru fotbalul românesc.“

La rândul lor jucătorii au vorbit la finalul meciului de sâmbătă mai mult de meciul cu Rapid. Vukcevic a repetat de mai multe ori cuvintele „big game, big game for us“ (meci mare pentru noi) iar Philip Otele a declarat: „E o echipă bună dar nu știu foarte multe despre Rapid decât că este una dintre rivalele suporterilor noștri și de aceea este un meci pe care e obligatoriu să-l câștigăm.“ Întrebat ce părere are despre antrenorul Rapidului, fostul internațional Adrian Mutu, nigerianul a răspuns candid: „Adrian Mutu? Nu-l cunosc. Spuneți că a jucat la Juventus, la Chelsea? N-am auzit de el dar poate dacă-i văd figura îmi amintesc.“

Probabil că și fanii arădeni așteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu Adrian Mutu, în special pentru a-i aduce aminte de prietenia sa cu cel de care se leagă cea mai urâtă parte din istoria Bătrânei Doamne, Adrian Marțean. Însă, până la urmă, cel mai important este ca în acest război al orgoliilor, care cu siguranță se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni, jucătorii să își păstreze concentrarea și gândul lor să fie doar la ceea ce au de făcut în teren, deoarece acolo se va da lupta care trebuie cu adevărat câștigată.

Partida dintre UTA și Rapid va avea loc sâmbătă 9 aprilie de la ora 20.30. În acest moment mai sunt libere aproximativ 4.000 de locuri în stadion, locuri pentru care clubul va pune în vânzare bilete online începând de mâine de la ora 12, pe site-ul clubului, secțiunea „ticketing“.

(foto: facebook/ultrasarad)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției