Sfârșit de săptămână foarte reușit pentru suflarea utistă. Pe lângă victoria echipei mari, vești bune au venit și de la echipele de juniori unde au fost obținute câteva rezultate excelente, dintre acestea detașându-se două triumfuri în fața rivalilor de la Poli Timișoara.

Astfel, în play-out-ul seriei Vest a Ligii Elitelor U19, echipa antrenată de Alexandru Gaica și Adrian Ungur a învins cu 3-0 pe Poli într-un meci în care au marcat trei jucători care sunt sau au făcut parte din anturajul primei echipe. Primul pumnal a fost împlântat în inima violetă chiar de un timișorean, este vorba de Fabiano Duarte Cibi, „furat“ de UTA în iarnă de la LPS Banatul și între timp debutat în Liga 1 la 17 ani neîmpliniți. Prima repriză se va încheia cu 2-0 după golul marcat de Marcel Mercioiu, asta după ce în prealabil un alt component al echipei de seniori, portarul Roșca, avusese o intervenție cât un gol. În repriza secundă echipa de pe Bega a avut o bară dar de înscris o vor face tot băieții noștri, prin Cristi Mihai, care a închis tabela în minutul 70.

UTA a jucat în compomența Roșca – Manoilă, Roșu, Bokșe, Sarkozi, Cibi, Mihai, Pop, Bulza, Popa, Mercioiu. Au intrat pe parcurs Iurasniuc, Ronai, Hrincescu și Andreaș, rămânând pe bancă Popescu și Kiss.

Cealaltă victorie împotriva celor de la Poli a fost obținută de UTA 2007 care și-a eliminat rivala din Cupa României U15. Puștii lui Sandu Țamboi și Costel Bogoșel s-au impus cu 2-0 prin dubla marcată de Chiș într-o primă repriză dominată de timișoreni, care au avut și două bare, dar în care băieții noștri au jucat excelent cartea contraatacului. De remarcat al doilea gol marcat de Chiș cu un șut extraordinar de la aproximativ 25 de metri. În repriza secundă UTA a fost mai lucidă decât adversara sa, beneficiind în două rânduri și de intervențiile providențiale ale portarului Cîmpan și a reușit astfel să se califice în optimile competiției.

Eroii acestei partide au fost: Cîmpan – Sucigan, Vicar, Bejemaru, Chiș, Muntean, Gogea, Hărdăuț, Bonchiș, Huc. Au intrat pe parcurs: Stamorean și Iosin. Rezerve: Cosma, Vîrva, Gal, Burtea.

În aceeași competiție, UTA 2008 a fost învinsă și eliminată de Galaxy Timișoara cu 0-2, meci disputat în deplasare pe un teren foarte greu, iar Atletico s-a calificat mai departe în optimi, tot după un meci jucat în deplasare și câștigat cu 2-0 în fața celor de la Alma Sibiu. Golurile calificării galben-negrilor au fost marcate de Stanciu și Lucas.

Revenind la Liga Elitelor, să consemnăm că la U17 UTA a înregistrat un nou eșec în play-off, 1-4 pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova, după ce la pauză scorul era alb, 0-0. Pentru echipa noastră golul de onoare, a fost marcat de Nica.

Vești mai bune însă din play-out-ul grupei de vârstă U16 unde UTA pregătită de Sorin Botiș și Sebastian Huțan s-a întors de la Cluj cu toate punctele câștigate în fața viitorului. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bușu în prima repriză. În aceeași serie, ACB Ineu a remizat pe teren propriu, 1-1 cu LPS Banatul, golul amfitrionilor purtând semnătura lui Cheta.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției