Antrenorul giuleștenilor pare că și-a făcut temele în ceea ce privește adversarul echipei sale. Fostul internațional a vorbit despre dificultatea meciului atât din punct de vedere tactic cât și al atmosferei care va fi un atu important pentru Bătrâna Doamnă în partida de sâmbătă:

„UTA este o echipă bună, foarte bună chiar când joacă acasă, cu un joc elaborat și cu jucători capabili să facă diferența. Pun accent pe jocul de posesie, se bazează mult pe benzi, cu intrarea celor doi atacanți laterali în interior și în felul ăsta creează superioritate în părțile laterale. Chiar dacă au jucat în ultima vreme împotriva unor echipe mai slab cotate, să marchezi 3-4 goluri nu-i ușor. Este o echipă care nu se dă bătută, joacă până în ultimul minut, dovadă și meciul tur când au marcat de două ori în ultimele 10 minute. Trebuie să fim foarte atenți, să avem o atitudine bună, să arătăm o ambiție mare și trebuie să lupți pentru fiecare balon ca să câștigi la Arad. În plus știm că ne va aștepta o atmosferă ostilă dar suntem pregătiți, suntem obișnuiți să jucăm cu stadioane pline și vom avea și noi suporteri în număr mare pe stadion. UTA o să pună presiune pentru că va fi împinsă de public dar noi suntem Rapid București și pentru a crește această mentalitate de învingător, trebuie să rezistăm și să știm să jucăm astfel de meciuri.“

Așa cum am relatat deja și Ionuț Badea a comentat apreciativ vis-a-vis de jocul Rapidului, mai ales de când echipa giuleșteană a intrat pe mâna… fostului său vecin din copilărie: „Noi ne-am născut la câteva blocuri distanță, carierele noastre s-au despărțit de mult, de la copii chiar. El a avut o carieră de jucător extraordinară și toată experiența acumulată de la antrenorii cu care a lucrat o poate folosi acum pentru a transmite un mesaj și competent, coerent și la momentul potrivit. E interesant cum va evolua cariera lui mai departe dar n-aș considera acest meci un duel al numelor antrenorilor ci mai degrabă un duel al echipelor și al strategiilor celor doi antrenori.“

De remarcat, ca o curiozitate, faptul că duelul celor doi argeșeni de pe băncile tehnice va fi arbitrat tot de un argeșean, este vorba despre Iulian Călin din Ștefănești, cel care a condus de altfel și partida din turul sezonului regular dintre cele două echipe.

Revenind la Rapid, trebuie spus că, după declarațiile antrenorului și oaspeții de sâmbătă vor avea ceva probleme de efectiv. Goge care este răcit și fostul utist Romario Moise, nerefăcut după o accidentare, vor lipsi din lotul giuleștenilor iar Sefer este incert. Oaspeții vor fi însoțiți la Arad de o galerie care are 550 de locuri rezervate în sectorul oaspeților de pe Arena „Francisc Neuman“.

Recomandările redacției