Ultrașii UTA-ei dar și alți suporteri au fost prezenți ieri la ultimul antrenament al echipei înaintea meciului cu Rapid. Fiind cel mai important duel din play-out și, din punctul de vedere al suporterilor, cea mai importantă confruntare din întregul campionat, fanii au ținut să-i încurajeze pe jucători dar și să-i responsabilizeze astfel încât astăzi fiecare dintre ei să dea 100% fie pe teren fie în construirea unei atmosfere de luptă în vestiar.

La finalul antrenamentului fanii au început să cânte „UTA este viața mea“ iar jucătorii s-au apropiat de gardul dincolo de care se aflau suporterii. Unul dintre liderii acestora, Claudiu Negru li s-a adresat jucătorilor în engleză datorită faptului că în lotul echipei noastre sunt mulți străini care trebuiau să recepteze mesajul în egală măsură cu jucătorii români, sau poate în chiar în și mai bună măsură deoarece localnicii cam știu ce înseamnă pentru arădeni meciul cu Rapid. „Trebuie să credeți în voi și în abilitățile voastre, fiți concentrați și faceți ceea ce știți voi cel mai bine că aveți de făcut pe teren. Noi vă promitem că în partea cealaltă, în peluză că vă vom susține vocal dar și vizual cu o coregrafie care suntem convinși că vă va plăcea. Doar faceți ceea ce trebuie să faceți și suntem încrezători că vom obține toate cele trei puncte. Succes și nu cedați!“ a fost esența mesajului transmis.

Fanii au continuat să cânte și să aprindă torțe, spre încântarea jucătorilor care au au aplaudat și au cântat alături de ei. Inclusivi jucătorii străini au prins deja câteva frânturi din bine-cunoscutele cântece, mai ales cele cu țintă către echipele rivale, Poli Timișoara și Rapid.

Un alt suporter care a ținut să le transmită un mesaj jucătorilor, a fost Colin Mesz. Cunoscut ca un tip carismatic și care reușește mereu să rostească discursuri mobilizatoare, acesta a punctat perfect, într-un mix româno-englez, importanța meciului pentru suporteri: „Meciul acesta să nu vă gândiți la bani, prime și salarii. E foarte important ca acest meci să-l jucați pentru noi. Noi vă încurajăm indiferent de rezultate, timp de multe și multe etape am făcut eforturi pentru voi: coregrafii, deplasări și așa mai departe. Nu v-am cerut nimic, v-am încurajat indiferent că ați pierdut sau ați câștigat, dacă ați jucat mai bine sau mai rău. Dar ăsta este un meci deosebit de important pentru noi și de aceea vă rugăm să jucați pentru sufletul nostru. Când intrați pe teren gândiți-vă numai și numai la suporterii arădeni, nu doar la peluză; la tribuna I, la tribuna II, oameni care vin și vă susțin meci de meci.“

La fel ca la orice întâlnire dintre jucători și suporteri, au fost prezenți și numeroși copii care au avut șansa unei poze smulse idolilor lor; iar aceștia vor intra azi pe teren cu gândul de a le face o bucurie tuturor fanilor lor, de la cei mai mici până la venerabilii care au văzut-o pe UTA ridicând trofee.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției