UTA a început sezonul cu două obiective asumate de banca tehnică și vestiar: câștigarea accederea în play-off și un parcurs până în fazele finale ale Cupei României. Ambele obiective au fost ratate însă, lucru pentru care a plătit cu postul fostul antrenor, Laszlo Balint. A urmat venirea lui Ionuț Badea și un nou obiectiv: clasarea pe unul dintre primele două locuri ale play-out-ului. După înfrângerile cu Botoșani și Rapid și acest obiectiv pare compromis. Pentru a se agăța totuși de el, utiștii mai au o mică șansă: aceea de a câștiga sâmbătă la Sfântu Gheorghe. Atât antrenorul cât și căpitanul echipei, declară că acest lucru este posibil, însă astfel de declarații au fost făcute și înaintea meciurilor pierdute despre care aminteam. Iată însă care au fost exact cuvintele celor doi:

Ionuț Badea: „Sepsi o echipă completă, de un nivel similar cu Rapidul ca și calitate individuală, deci e clar că nu va fi meci ușor. Sunt un club și o echipă puternică în momentul de față; au stabilitate financiară, omogenitate bună, o echipă care acoperă foarte bine terenul, au și finalitate. Dacă vom câștiga la Sepsi vom rămâne în obiectiv și sper că vom face un joc bun. Nu mă gândesc decât cum să producem o victorie la Sfântu Gheorghe și să reglăm lucrurile care nu au mers bine în a doua repriză a meciului cu Rapid. Este un moment greu pentru noi dar peste care vrem să trecem. Pregătim meciul la victorie, rămâne de văzut ceea ce reușim să facem.“

Dessley Ubbink: „Din punctul meu de vedere este cel mai puternic adversar din play-out, nu au pierdut de 6 meciuri, sunt o echipă în mare formă. Este clar un meci foarte greu dar trebuie să credem în noi. A fost greu după meciul cu Rapid pentru că erau multe așteptări de la noi și nu ne-am ridicat la nivelul lor, începând cu mine pentru că nu sunt deloc mulțumit cu prestația mea. Dar nu trebuie să cedăm ci trebuie să arătăm o mentalitate diferită față de cea de la meciul cu Rapid și să demonstrăm că nu aceea a fost adevărata noastră față. Ca și valoare sunt echipe egale dar trebuie să fim mult mai concentrați. Lucrul cel mai bun în fotbal este că întotdeauna vine un alt meci. Am și vorbit cu colegii săptămâna asta că mai prost ca în a doua repriză cu Rapid nu avem cu să jucăm și că vom arăta cu totul altceva la Sfântu Gheorghe.“

UTA merge la Sfântu Gheorghe fără trei jucători: Isac și Ongaro nu sunt încă recuperați după accidentări mai vechi iar Erico încă are probleme după accidentarea din finalul meciului cu Rapid, staff-ul medical sperând însă că-l va pune pe picioare până la meciul următor.

Partida Sepsi – UTA va avea loc sâmbătă de la ora 15, pe cea mai nouă arenă din România, Sepsi Arena. Galeria echipei UTA va face deplasarea la meci așa că din punct de vedere al atmosferei cel puțin, spectacolul este garantat.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției