Un număr record de 78 de pompieri militari din cele șapte subunități ale ISU Timiș au intervenit cu 14 autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN, o ambulanță SMURD și o cisternă de 30000 l, la misiunea de stingere a incendiului produs la o hală de depozitare în comuna Săcălaz.

În sprijinul salvatorilor timișeni au intervenit și trei autospeciale de stingere cu 14 subofițeri din cadrul ISU Arad, dar și cinci Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență. Astfel, un efectiv de 22 de autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN și o ambulanță SMURD au intervenit la locul incendiului.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 6.500 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. „La acest moment, colegii noștri au lichidat incendiul și execută acțiuni de stingere a focarelor ascunse și pentru înlăturarea tuturor efectelor negative”, spun cei de la ISU Timiș.

Pompieri din Chișineu Criș, Arad și Sebiș, solicitați să intervină la incendiul de proporții din Timișoara

Trei autospeciale de stingere cu o capacitate de 5000 litri apă și 800 spumă de la Detasamentul Arad, Garda 2 Chișineu Criș si Detașa,mentul Sebiș au plecat în urma cu aproximativ o oră în sprijin la ISU Timiș pentru a interveni la un incendiu ce se manifestă la ieșirea din Timișoara spre Jimbolia.

„Timișoara, incendiu hală în care sunt depozitate aparate electronice și azotat de amoniu, ce se manifestă pe o suprafață aprox. de 800 mp. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă”, ne informează George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

O hală din incinta fostei fabrici de țigări deținute de Zaher Iskandarani, la ieșire din Timișoara spre Săcălaz, a luat foc joi după-amiază.

Foto credit: Foto Lau

Recomandările redacției