Peste 450 de kilometri au parcurs cei aproximativ 100 de suporteri ai UTA-ei până la Sfântu Gheorghe. Au făcut deplasarea în primul rând pentru a onora tradiția clubului și a cânta pentru culori. Dar cu siguranță sperau ca și jucătorii în teren să-i facă mândri. N-a fost cazul din păcate; echipa a pierdut al treilea meci important din play-out, lăsând un nou gust amar prin prestația haotică și fără vlagă. Deși a avut de contracarat fondul sonor asigurat de peste 5000 de suporteri entuziaști ai gazdelor, fanii Bătrânei Doamne s-au auzit în multe momente, mai ales în repriza secundă. Au cântat non stop și au încercat să transmită jucătorilor ceva din energia, pasiunea și încrederea lor.

La final însă au cedat și ei. Poate pentru prima dată în acest sezon, jucătorii UTA-ei au fost întâmpinați cu reproșuri atunci când au venit la gard să își salute suporterii. Mentalitatea, atitudinea, felul cum se antrenează, toate acestea au fost subiecte bifate de interogatoriul suporterilor. Deși nu mai este primul căpitan al echipei, portarul Florin Iacob a vorbit cu fanii în numele echipei. Însă e greu ca vorbele fotbaliștilor să mai aibă greutate după o serie tot mai lungă de prestații și rezultate dezamăgitoare. Supărarea suporterilor s-a îndreptat și asupra lui Ionuț Badea, considerat principalul vinovat pentru prestația echipei, dar care nu a venit în fața fanilor, lucru care i-a nemulțumit pe aceștia.

Jucătorii UTA-ei sub tirul vocal al fanilor; reproșurile au fost însă îndreptățite și civilizate

În partea cealaltă a fost veselie și sărbătoare; nu doar pentru că pentru fanii gazdelor meciul s-a jucat în preziua Paștelui Catolic ci și pentru că în curtea lor lucrurile merg foarte bine: au un stadion nou, cochet, cu o bijuterie de gazon, atmosfera este una occidentală iar echipa merge „ceas“. Chiar dacă victoria a venit doar în prelungiri, numeroasele ocazii avute de gazde au ținut vie atmosfera în tribune. Iar ca o pată de culoare rar întâlnită în fotbalul românesc și nu numai, patronul Dioszegi Laszlo a luat loc în peluză, de unde a dat tonul la scandări de mai multe ori și unde golul lui Bălașa l-a urcat la propriu pe gard.

Cu patronul pe post de șef de galerie, Sepsi s-a impus dramatic dar meritat (foto: facebook/osksepsi)

De aplaudat și faptul că, în buna tradiție a întâlnirilor dintre cele două echipe, fair-play-ul din tribune a fost desăvârșit. Mulți dintre fanii UTA-ei au stat la bere și povești cu cei ai gazdelor, s-au făcut poze și schimburi de fulare iar la final galeria echipei noastre a fost aplaudată de fanii gazdelor la plecarea de la stadion. Până la urmă a fost doar o după-amiază obișnuită în Ardeal.

(foto: facebook/Utiștii)

  • Utistul! spune:

    UTA, MÂNDRIA ARĂDENILOR ÎN CĂDERE LIBERA! TREZIȚI-VĂ! SUNAȚI ADUNAREA ȘI ÎNVINGEȚI CHINDIA ÎN SÂMBĂTA MARE!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției