Clubul UTA a dat astăzi un comunicat de presă prin care confirmă oficial existența acelei oferte de preluare din partea unui grup de oameni de afaceri arădeni. Însă pentru cine încearcă să citească printre rândurile comunicatului, este destul de clar că subiectul principal al acestuia nu este acela de a oferi informații despre această posibilă tranzacție (care este expediată rapid între recunoașterea existenței ei și posibilitatea de a discuta despre ea într-un viitor apropiat) ci mai degrabă felul în care UTA va termina din punct de vedere sportiv acest sezon. Informarea clubului sună mai degrabă ca un apel voalat către antrenori și jucători de a-și respecta onoarea, meseria precum și clubul, orașul și suporterii, astfel ca prin evoluția și rezultatele ultimelor etape să nu aducă UTA la barajul pentru evitarea retrogradării.

Nu trebuie ca cineva să fie un clarvăzător pentru a-și da seama că atmosfera din vestiarul echipei nu e una deloc pozitivă. Rezultatele sunt tot mai slabe, la fel și jocul. Antrenorul nu doar că nu pare capabil să-și impună ideile tactice dar pare că are și probleme de autoritate. Echipa arată din ce în ce mai rău fizic iar pe rețelele de socializare au început să curgă mărturii și chiar poze despre ieșirile nocturne ale unor componenți ai echipei, lucru care până nu demult nu l-am remarcat la acest grup de jucători. Cu siguranță că nici decizia de înghețare a primelor și salariilor n-a fost primită cu mult „entuziasm“. Iar la toate acestea s-au adăugat toate aceste discuții din ultimele zile, despre preluarea clubului din vară de către un grup de oameni de afaceri care vor să ducă UTA la următorul nivel din punct de vedere al performanței. Foarte probabil că în acest moment cei mai mulți dintre jucătorii Bătrânei Doamne își pun problema dacă odată cu aceste investiții financiare despre care se tot vorbește că ar fi consistente, vor mai avea loc în lotul echipei sau, dacă vor fi păstrați, care le va fi statutul.

Cum spuneam, prin comunicatul pe care-l redăm integral mai jos, clubul probabil încearcă să liniștească apele în vestiar din acest ultim punct de vedere. Noi credem că cel mai bun stimulent ar fi tot orgoliul și profesionalismul jucătorilor. Aceștia mai au patru meciuri mari și late în care să demonstreze că merită să îmbrace acest tricou și în viitor. Alfel, indiferent că acest club își va schimba sau nu conducerea, cei care ar „reuși“ contraperformanța de a târâ echipa în nisipurile mișcătoare ale luptei pentru evitarea retrogradării, ar trebui să-și predea singuri echipamentul.

„Comunicat 19.04.2022

În urma articolelor apărute în media cu privire la schimbarea asociaților AFC UTA Arad, conducerea clubului face următoarele precizări: 

Scrisoarea de intenție referitoare la preluarea clubului este reală și datează de acum două luni și jumătate. Aducerea ei în actualitate nu are nicio relevanță pentru momentul pe care îl traversează echipa noastră în acest moment. Mesajul nostru este de stabilitate atât în ceea ce privește banca tehnică, cât și jucătorii aflați în cadrul echipei, pentru a da totul până la finalul acestui campionat. 

De asemenea, în intersezon, conducerea clubului UTA Arad nu exclude o colaborare cu partenerii semnatari ai acestei scrisori de intenție. 

Împreuna pentru prezent si viitor, 

Doar UTA!“

  • Lucaci. spune:

    Sunt alaturi de echipa. Pentru ca UTA sa poata sa faca performanta este absolut necesar de un investitor. sloganul *UTA nu se vinde* Este o aberatie!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției