Antrenorul Ionuț Badea a putut în sfârșit să apară mult mai relaxat la declarațiile de după meci. Victoria de astăzi a rezolvat în mare măsură ecuația menținerii UTA-ei în prima ligă și a încheiat în mod fericit o săptămână pe care antrenorul UTA-ei a caracterizat-o ca fiind complexă. Iată care au fost principalele idei enunțate de Badea:

Despre meci: „Am câștigat astăzi o partidă contra unei echipe în mare nevoie de puncte, cu un joc defensiv foarte bun. E o echipă de tranziție, de contraatac, care poate să pună probleme oricui. Noi astăzi am câștigat cu un joc normal după părerea mea, dar cu foarte multă inimă, ceea ce în unele momente a mai lipsit în ultima perioadă, dar comuniunea cu publicul a fost azi una fantastică, și mă bucură foarte mult acest lucru.

Despre schimbarea de atitudine de după pauză: „Primele 45 de minute au fost contra unei echipe care s-a închis foarte bine, nu ne-au dat deloc profunzime, doar zonele laterale au fost în anumite momente vulnerabile și chiar și așa, pe mingile întoarse puteam să înscriem de două ori. Repriza a doua a venit în urma unor discuții clare legate de atitudine, de agresivitate în primele minute pentru că nu aș mai fi vrut să retrăiesc momentele din meciul cu Rapid când am luat gol în secunda 50.”

Despre obiectiv și situația UTA-ei în clasament: „Toate gândurile mele în această săptămână au fost legate de meciul cu Târgoviște. În cazul unei înfrângeri sau al unui egal, lucrurile ar fi căpătat o întorsătură extrem de negativă. Istoria recentă a UTA-ei e una foarte bună, cu promovare și rămânere în Liga 1. Evident că aceste lucruri ar putea fi bazele pentru ceea ce urmează în ideea că odată rezolvată menținerea ar trebui să ne gândim la lucruri mai mărețe dar acestea vin în timp, vin cu muncă, atenție, investiții și rămâne de văzut dacă acest lucru se poate înfăptui într-un viitor apropiat sau nu.”

Despre discuțiile privind preluarea clubului și viitorul său la UTA: „UTA este un brand fantastic care atrage investitori. Pentru mine nu e nimic surprinzător, m-ar bucura orice investiție s-ar face în club, singura problemă ar fi legată de purtarea acestor discuții în inter-sezon și nu pe parcursul lui dar această presiune face ca jucătorii să fie mai puternici atât ca și grup cât și individual. Pe mine personal nu mă afectează în niciun fel, mă interesează doar să câștig meciurile rămase iar apoi la final se poate face o discuție.”

Despre cum i-a motivat pe jucători blocarea salariilor: „Banii sunt întotdeauna o consecință a ceea ce facem. Sărbătorile de Paște sunt pentru toată lumea și profit să urez tuturor sărbători fericite cu pace sufletească, mai ales că nu trăim în Europa vremuri pe care ni le dorim.”

Recomandările redacției