Dincolo de arbitrajul scandalos al centralului Sorin Costreie, UTA a plecat învinsă de la Craiova în primul rând pentru că, în „buna tradiție“ a acestui campionat, și-a bătut joc de numeroase ocazii. Dacă măcar jumătate dintre ele ar fi fost transformate, UTA ar fi câștigat și dacă pe teren erau nu unul ci mai mulți „costrei“.

Recitalul a fost deschis de Otele, care după meciul de astăzi este responsabil de probabila creștere a cotei pe transfermarkt a portarului Robert Popa. De două ori nigerianul a scăpat singur cu goalkeeperul gazdelor dar de fiecare dată a fost blocat de acesta. N-a fost singura ratare a lui Otele, deoarece chiar și atunci când Popa a fost depășit, la o centrare a lui Vukcevic, aripa stângă a UTA-ei, în loc să trimită simplu cu capul spre poarta goală, a preferat să recentreze în mijlocul careului, unde nu se afla nimeni. Apoi, în finalul primei reprize a apărut la rampă Ubbink. Întâi neerlandezul a șutat puternic de la 25 de metri lateral stânga însă același Popa a respins cu un reflex excelent, pentru ca un minut mai târziu, căpitanul UTA-ei, din colțul careului de 6 metri să împingă mingea pe sub portar dar o deviere a acestuia a redirecționat balonul în bară.

„Festinul“ ratărilor a continuat și după pauză, cea mai mare aparținându-i lui David Miculescu. Acesta, după o combinație superbă între Laukzemis, Ubbink și Otele, a reluat din 3-4 metri peste poarta goală. La final, golgeterul UTA-ei a explicat uriașa ratare: „Am fost sigur că marchez. Nici vorbă să nu fiu concentrat, am fost atent, am pus latul dar chiar înainte de a ajunge la mine balonul mi-a sărit în apărătoare și de acolo s-a dus peste poartă.“ Reluările au confirmat explicațiile decarului nostru însă la fel de adevărat este faptul că mingea atinge pământul cu câțiva metri înainte de a ajunge la el, astfel că poate cu mai multă prezență de spirit, Miculescu ar fi reușit să aibă un reflex care să îl repoziționeze în așa fel încât să lovească mai bine mingea. Sigur că e ușor de analizat „din fotoliu“ însă vorbim despre un jucător cu calități dovedite de finalizator și de la care există așteptări. Dar, cum inclusivi mari atacanți ai lumii mai își trec în cont astfel de ratări, să convenim că a fost doar un moment nefericit pentru tânărul atacant al Bătrânei Doamne.

Și, apropos de tineri în tricoul UTA-ei, să consemnăm că ultima mare ocazie de gol a echipei în acest meci, a fost semnată de debutantul Rareș Pop care a fost extrem de aproape să își marcheze cu gol primul său meci în Liga 1 însă din păcate șutul său (expediat dintr-o poziție destul de incomodă), a trecut milimetric pe lângă poartă.

(foto: captură video orangesport.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției