UTA s-a deplasat la Craiova din postura echipei matematic salvată de la retrogradare. Meciul avea totuși o miză pentru jucători, care mai avea nevoie de un punct pentru a-și debloca salariile înghețate de conducere după înfrângerea de la Sfântu Gheorghe. În plus, fanii sperau ca, pornind de la lucrurile bune arătate în meciul cu Chindia, echipa să clădească un joc mai consistent, mai curajos, mai agresiv și generator de ocazii și goluri.

Începutul n-a fost însă deloc pe măsura așteptărilor. N-au trecut decât 5 secunde din meci și Batha a trimis o minge de neînțeles către propria poartă, Iacob a intervenit ca un kamikaze în fața lui Compagno, a reușit să salveze golul dar cu prețul unei accidentări, astfel că a trebuit să-i lase locul în poartă lui Balauru. Și următoarele 15 minute au continuat în aceeași notă de degringoladă defensivă. Am asistat la pase greșite, erori de comunicare între jucători și o lentoare în mișcare ce le-a permis gazdelor să combine periculos între linii și chiar să rateze o ocazie foarte mare prin Assamoah, șutul acestuia fiind respins cu un reflex uluitor al lui Balauru.

Aproape de jumătatea primei reprize a început și UTA să joace. Jucătorii săi au început să se găsească mai bine, să ducă balonul tot mai des în jumătate adversă și să speculeze spațiile din spatele unei apărări destul de greoaie. Astfel au apărut ocaziile lui Otele care, gestionate cu mai mult sânge rece, ar fi putut practic încheia meciul din prima parte. Echipa noastră a pus stăpânire totală pe joc și a mai ratat în prelungirile primei reprize încă o ocazie foarte mare prin Ubbink.

Repriza a doua a început la fel de prost ca prima. Balauru a ieșit imprudent mult în lateral, într-o zonă în care Bauza nu putea fi extrem de periculos însă a sesizat la timp pericolul de a-l faulta pe jucătorul Craiovei și l-a evitat in extremis pe acesta. Argentinianul însă l-a călcat intenționat pe portarul nostru după care s-a prăbușit simulând un fault. Centralul Costreie s-a lăsat păcălit și a acordat lovitură liberă pentru FCU și cartonaș galben pentru portarul nostru. Afectați probabil de furia produsă de incident, fundașii noștri s-au apărat prost la această fază, Kovacic infiltrându-se între apărătorii noștri centrali și deviind în plasă centrarea lui Baeten.

După câteva minute de uluială, UTA a reluat atacurile și a dominat extrem de clar restul partidei, fără a reuși însă cel mai important lucru: golul. Asta deși Miculescu a avut una dintre cele mai mari ocazii ale campionatului, ratând cu poarta goală din careul mic. Ionuț Badea a încercat să aducă un plus prin schimbările făcute dar acestea n-au fost inspirate. Dacă o parte a celor introduși, Matei și debutantul Rareș Pop au dinamizat jocul nostru de atac, Isac și Dangubic n-au reprezentat un plus. Discutabilă a fost și decizia de a-i înlocui pe Laukzemis (bătăios și util în condițiile în care FCU se apăra tot mai jos) și Vorobjovas (mult peste colegul său de linie, Batha, până în acel moment) au fost și ele discutabile.

În cele din urmă UTA pierde așadar un meci pe care trebuia să-l câștige pe valoare și evoluție fără problemă. Chiar dacă meciul n-a mai avut nicio miză de clasament, frustrarea fanilor e de înțeles: echipa s-a reîntors duminică seara în serialul cu (prea) multe episoade al ratărilor exasperante și al arbitrajelor revoltătoare. Legat de acest ultim aspect, să mai punctăm că în afara deciziei scandaloase de la duelul Bauza – Balauru, centralul Costreie mai are pe conștiință și un penalty neacordat pentru echipa noastră în prelungirile meciului.

FC U. Craiova 1948 – UTA 1-0 (0-0)

A marcat: Kovacic (min. 50)

FCU: Popa – Negru, Paramatti, Kovacic, Huyghebaert (cpt) – Asamoah (46. Marquet), Achim (46. D. Albu) – Baeten (72. V. Pop), Bauza (79. Bălan), Van Durmen – Compagno. Rezerve: Mogoșanu – Bușu, C. Albu, Ondasn, Sidide. Antrenor: Nicolo Napoli

UTA: Iacob (4. Balauru) – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Vorobjovas (64. Isac), Ubbink (cpt) (79. Dangubic) – Miculescu (79. R. Pop), Laukzemis (64. Matei), Otele. Rezerve: Pătlăgică, Dima, Baravykas, Hrezdac. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Ionuț Marius Bobe (București) – Bogdan Dumitrache (București)

Cartonașe galbene: V.Pop, Popa / Batha, Balauru

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești) / Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)

(foto: prosport.ro)

Recomandările redacției