9 iulie era data la care trebuia să debuteze ediția 2022-2023 a primului eșalon fotbalistic românesc. Însă astăzi FRF a anunțat că noul campionat va porni la drum abia o săptămână mai târziu, pe 16 iulie. În schimb, pe 9 va avea loc deschiderea oficială a sezonului fotbalistic, cu Supercupa României, într-o locație care încă nu a fost aleasă.

Odată cu această modificare este posibil ca și reunirea lotului să se amâne și ea. Conform programului întocmit de Ionuț Badea, reunirea lotului este programată pe 6 iulie însă există și posibilitatea ca odată instalat noul antrenor, Ilie Poenaru (lucru care e o chestiune de zile) și reunirea să fie împinsă cu o săptămână mai departe, asta pentru a nu forța o perioadă de pregătire prea lungă înainte de startul sezonului. La fel de plauzibilă este însă și varianta ca Poenaru să folosească această săptămână suplimentară pentru o asimilare mai bună a ideilor sale tactice de către grup.

Marea noutate în ceea ce privește viitorul campionat este aceea că FRF a primit aprobare de la UEFA să programeze trei etape și în timpul Campionatului Mondial din Qatar. Astfel, Liga 1 se va opri pe 13 noiembrie și se va relua pe 3 decembrie, etapele de până la finalul anului suprapunându-se practic cu fazele eliminatorii ale turneului final.

În ceea ce privește celelalte competiții fotbalistice, Liga 2 va începe în data de 6 august, Liga 3 în 27 august iar competițiile de tineret, Liga de Tineret (nou înființată) și Liga Elitelor U17 vor debuta pe 20 august. Cupa României, într-un nou format va începe în 6 iulie cu faza regională, finala fiind programată pentru 24 mai 2013.

Recomandările redacției