Așa cum era de așteptat, conducerea clubului UTA a anunțat astăzi despărțirea de antrenorul Ionuț Badea, al cărui contract a expirat la finalul acestui sezon.

Antrenorul argeșean a fost instalat în februarie, înaintea etapei a 22-a, după despărțirea de Laszlo Balint. Obiectivul imediat al noului antrenor era obținerea unei victorii care să deblocheze mental echipa aflată într-un moment în care nu mai câștigase de 10 partide. Și într-adevăr Badea a „livrat” la primul meci pe banca UTA-ei, câștigând pe teren propriu cu Sepsi, victorie urmată de un egal pe terenul campioanei CFR.

Din păcate restul mandatului lui Badea a fost mediocru. Nu i se poate reproșa ratarea play-off-ului insa faptul că UTA a terminat pe locul 5 în play-out, învinsă de toate candidatele la primele două locuri este responsabilitatea lui. Remizele rușinoase cu Dinamo și jocul neconvingător al echipei au fost și ele de natură să pecetluiască soarta lui Badea, care își încheie mandatul la UTA cu un bilanț de 7 victorii, 4 egaluri și 5 înfrângeri.

Ca punct pozitiv în activitatea sa, clubul punctează în comunicatul de despărțire, debuturile lui Alexandru Pătlăgică, Fabiano Duarte Cibi, Denis Hrezdac și Rareș Pop.

Noul antrenor al UTA-ei va fi Ilie Poenaru, care urmează să fie instalat la începutul săptămânii viitoare

Recomandările redacției