Echipa lui Florin Bratu continuă să dezamăgească în meciurile de pregătire pentru Campionatul European de anul viitor, la care este calificată direct, în calitate de co-organizatoare. Vineri seara, reprezentativa U21 a pierdut în Georgia cu 0-2, la capătul unui meci în care a fost dominată clar și a arătat ceva fotbal abia spre finalul meciului.  

Până la primul gol al gazdelor, marcat în minutul 68 de Kapanadze, jucătorii noștri au avut o singură ocazie de gol, prin Cîmpanu, în startul reprizei secunde. La acel moment scorul de 0-0 le făcea însă o nedreptate georgienilor, care în primele 45 de minute rataseră mai multe ocazii importante. În minutul adițional al actului I, Bratu l-a introdus în teren pe decarul UTA-ei, David Miculescu iar acesta a avut o ocazie importantă în minutul 72, când a reluat cu capul din poziție bună dar forța loviturii a fost insuficientă pentru a-l depăși pe portarul advers. Două minute mai târziu Kapanadze a făcut „dubla“ și meciul părea aproape jucat.

În minutul 77 nocturna stadionului a cedat, astfel că jucătorii și arbitrii au luat o pauză forțată, de aproximativ 10 minute. Întreruperea i-a scos din ritm pe georgieni, iar echipa noastră ar fi putut întoarce meciul măcar spre un rezultat de egalitate însă Markovic a ratat pe final două ocazii mari, la prima dintre ele mingea lovind bara transversală.

România U21 a evoluat în formula: Popa (cpt) – Telcean, Drăgușin, Farcaș, Dumitrescu – Lixandru, Grameni – Cîmpanu (73. I. Stoica), Baiaram (45. Miculescu), Petrila (69. Pitu) – Birligea (73. Markovic)

Următorul meci al Naționalei de tineret va avea loc marți, 7 iunie, în Slovacia, unde va întâlni de la ora 18.30 (ora României), reprezentativa similară a țării gazdă. Este un meci în care sperăm să îl vedem titular pe David Miculescu și în care, de asemenea, să primească minute și celălalt utist din lotul lui Bratu, Damian Isac. Meciul este transmis în România de TVR 2 iar suporterii din străinătate îl pot urmări în direct pe noul canal tv online al Federației, FRF TV.

  • Vali spune:

    Miculescu a avut și ocazia din startul reprizei secunde când a șutat pe lângă poarta din 18 M 😊😊😊

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției