Una dintre țintele principale ale Bătrânei Doamne pentru întărirea lotului în această vară, a fost ratată. Fundașul central Paul Iacob, rămas liber de contract după încheierea înțelegerii cu Chindia Târgoviște, a decis să semneze cu Rapid București, declinând oferta venită de la Arad.

E din ce în ce mai greu pentru UTA din perspectiva aducerii de jucători de pe piața internă. Calitatea fotbalului românesc fiind una scăzută, toți jucătorii mai „răsăriți“ sunt vizați de  mai multe echipe. În urmă cu câteva săptămâni, oficiali ai clubului din Calea Aurel Vlaicu se plângeau că rataseră câțiva jucători în dauna celor de la Sepsi, club care le făcuse acestora oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. Acum, după întăririle semnificative la nivel administrativ, unde și-au adus în club un investitor puternic din punct de vedere financiar, iată că și Rapidul devine un jucător important pe această piață restrânsă a fotbaliștilor români.

Rămâne de văzut acum către ce pistă se va îndrepta UTA pentru postul de fundaș central, unde momentan are trei variante certe (Erico, Benga și Hoxhallari) plus Medjimorec, pe care Ilie Poenaru însă nu îl ia în calcul deoarece, după declarațiile sale, își dorește alt tip de fundaș central, unul care să fie capabil să construiască sau măcar să ofere siguranță în posesie plus disciplină tactică. Fiind însă vorba de ultima opțiune pentru acest post, n-ar fi exclus să-l vedem pe Vinko păstrat dacă UTA nu reușește să găsească o variantă pe placul antrenorului și care să fie și accesibilă din punct de vedere al bugetului clubului.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției