Noua achiziție a UTA-ei, Claudiu Keserü nu a putut evita întrebările despre partida din turul campionatului recent încheiat, dintre FCSB și UTA. Aflat atunci în lotul bucureștenilor Keserü a fost martor la arbitrajul revoltător al lui Marian Barbu, care a dictat pentru gazde un penalty inexistent, a validat un gol marcat în condiții neregulamentare și i-a iertat pe roș-albaștrii și de o eliminare.

Atacantul, care a semnat acum câteva zile cu Bătrâna Doamnă, a refuzat să discute despre acel moment și a explicat și de ce personal se ferește să critice arbitrajele: „Nu vreau să intru în polemici. Nu vizualizez perfect meciul respectiv pentru că am avut multe altele de analizat în ultima vreme și în al doilea rând urăsc să discut despre deciziile de arbitraj. Toată lumea vede lucruri iar noi pe teren le simțim de o altă manieră. Erau niște situații în care eram ferm convins că am fost faultat și văzând imaginile ulterior după meci, stăteam, mă uitam și mă întrebam oare ce-am simțit la faza aia, cum putea să fie o asemenea discrepanță între ceea ce simțeam live și ce vedeam după meci. De aceea pe mine nu o să mă auzțiți comentând deciziile de arbitraj deoarece orice om este suspus greșelii, refuz să cred că există arbitrii rău intenționați și nu voi căuta niciodată alibiuri în direcția respectivă.“

Dincolo de această optică personală asupra deciziilor controversate de arbitraj, trebuie spus că alegerea lui Keserü de a nu comenta ceea ce s-a întâmplat în acel meci, vine și ca o obligație morală față de vicecampioana României, echipă cu care se află încă sub contract până la data de 30 iunie. Cum în regulamentul de ordine interioară al celor de la FCSB există interdicția pentru jucători de a vorbi cu presa, atacantul a fost nevoit să ceară o derogare pentru a sta de vorbă cu presa la prezentarea oficială pe Arena „Francisc Neuman“, derogare pe care a și primit-o. De asemenea, Keserü mai are nevoie și de acordul clubului bucureștean pentru a se prezenta la reunirea lotului UTA-ei, care are loc în 13 iunie. Conform declarațiilor sale, Keserü a primit un acord de principiu pentru a veni la Arad înainte de expirarea contractului dar este clar că în situația existentă jucătorul trebuie să fie atent cu atitudinea pe care o are față de (în curând) fosta sa echipă, astfel încât să nu-i determine pe cei de acolo să revină asupra concesiilor pe care i le-au făcut.

Recomandările redacției