Așa cum vă informam ieri, Bătrâna Doamnă va întâlni în stagiul de pregătire din Slovenia pe Vojvodina Novi Sad. La acea oră încă se finalizau discuțiile pentru celelalte partide amicale iar aseară programul a fost definitivat. În afara echipei amintite, UTA va mai întâlni o altă echipă din prima ligă sârbă, o formație din eșalonul superior al Albaniei o echipă de liga secundă din Bulgaria. Iată câteva amănunte despre adversari.

Radnicki Niș este un club muncitoresc înființat în acum 99 de ani. A devenit o echipă importantă odată cu promovarea pe prima scenă a fotbalului iugoslav, în anul 1962. Cu mici sincope (trei retrogradări în liga secundă și una în liga a treia), Radnicki a fost o prezență contantă în elită, fie că vorbim de Iugoslavia, Serbia-Muntenegru sau apoi Serbia. Deși singurul trofeu intern a fost câștigat recent, perioada de glorie a clubului este considerată cea din anii 80 când „Realul din Niș“ a făcut meciuri memorabile în Europa cu echipe ca Napoli sau Hamburger SV. Au în palmares un campionat câștigat în 2019 iar pe plan internațional se pot mândri cu o Cupă Balcanică, pe care au câștigat-o în 1985 și cu o semifinală de Cupa UEFA, jucată în 1982. În campionatul trecut au terminat sezonul regular pe locul 5 iar în play-off s-au clasat pe poziția a patra, calificându-se în turul 2 preliminar al UEFA Conference League.

Partizani Tirana este corespondentul albanez al Stelei, fiind înființată în 1946 ca echipă a Armatei. La fel ca toate „surorile“ sale din spațiul comunist, a dominat competițiile domestice, adunând titluri, cupe și prezențe în cupele europene. După căderea comunismului a reușit o vreme să se mențină ca echipă de prim plan în fotbalul albanez, după care a urma la finele anilor 2000 o cădere dramatică până în liga a treia. A revenit, s-a consolidat și a și reușit să câștige un nou titlu în 2019. Are în palmares 16 campionate și 15 cupe ale Albaniei iar pe plan internațional este câștigătoare a Cupei Balcanice în 1970. Sezonul trecut l-a încheiat pe locul 3 în Kategoria Superiore (prima ligă albaneză), calificându-se în primul tur preliminar al UEFA Conference League.

Maritsa Plovdiv este un club fără performanțe în Bulgaria, dar care se poate lăuda cu o vechime considerabilă: peste un secol, anul nașterii fiind 1921. Cel mai important brand pentru Maritsa este însă faptul că l-a dat fotbalului pe marele Hristo Stoichkov, acesta începându-și cariera de fotbalist aici, la vârsta de 11 ani. A avut un relativ succes la începutul anilor 70 când a legat trei sezoane consecutive în prima ligă bulgară (din 1968 până în 1971), revenind în elită meteoric în anul 1996 pentru doar un sezon, la capătul căruia a retrogradat dar a și înregistrat cea mai bună performanță în Cupa Bulgariei, atingând faza semifinalelor. În sezonul trecut a terminat pe locul 9 al ligii secunde (din 20 de echipe).

Iată programul complet al amicalelor pe care le va juca UTA la Rogla:

  • 24 iunie: UTA – Maritsa Plovdiv
  • 27 iunie: UTA – Vojvodina Novi Sad
  • 30 iunie: UTA – Partizani Tirana
  • 30 iunie: UTA – Radnicki Niș

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției