UTA s-a despărțit în această vară de ambii fundași stânga, Evgenyi Shlyakov și Rolandas Baravykas. În acest moment Bătrâna Doamnă nu are niciun jucător pe acel post, existând în lot doar două soluții de avarie, albanezul Erion Hoxhallari și juniorul Cristian Maxim. Amândoi sunt însă jucători care au un alt post principal (fundaș central în cazul albanezului, fundaș dreapta în cazul lui Maxim), pentru care au fost vizați atunci când au fost aduși la UTA. Ilie Poenaru a și declarat de altfel că își dorește cel puțin un fundaș stânga de bază, dacă nu chiar doi.

Prima țintă a Bătrânei Doamne era Florin Ștefan, un fundaș de 26 de ani care s-a remarcat la Sepsi și mai ales la echipa națională de tineret, cu care a ajuns în 2019 până în semifinalele Campionatului European de Tineret. Jucător de travaliu, puternic și cu certe calități ofensive, Ștefan aparținea de CFR Cluj unde nu intra însă în planurile lui Dan Petrescu deoarece acesta continuă să meargă pe mâna veteranului Mario Camora. Din păcate, UTA a inițiat discuții cu șefii din Gruia dar a fost din nou depășită în această cursă pentru fundașul stânga, de către Rapid, care a plasat cu o ofertă financiară mai bună, astfel că cele două cluburi și jucătorul s-au înțeles pentru un transfer și un contract pe un an.

Este al doilea jucător pe care giuleștenii i-l „suflă“ UTA-ei în această vară, după Paul Iacob, și deja este o evidență faptul că implantul financiar adus de nou investitor de la Rapid, Dan Șucu, o face pe aceasta să aibă un avantaj decisiv în fața UTA-ei la negocierile pentru jucători. E un semn de întrebare de asemenea și în privința deciziei clubului de a se dispensa de serviciile ambilor fundași stânga, înainte de a fi bătut palma măcar cu o alternativă a acestora pe respectivul post. Având în vedere însă că Ilie Poenaru declara că UTA are urmărește mai mulți jucători pentru fiecare post, nu ne rămâne decât să așteptăm concretizarea măcar a uneia dintre aceste variante alternative.

(foto: sport.ro)

Recomandările redacției