Bătrâna Doamnă și-a asigurat serviciile primului fundaș stânga care va face parte din componența lotului pentru noul sezon. Acesta este Mihai Dobrescu, jucător care se antrena de câteva zile cu roș-albii, a și plecat cu echipa în cantonamentul din Slovenia dar nu reușise încă să își încheie conturile cu fostul său club, Gaz Metan Mediaș. Acest lucru s-a întâmplat însă în prima zi de cantonament astfel că fotbalistul a reușit să semneze contractul cu noua sa echipă.

Mihai Dobrescu are 29 de ani (s-a născut pe 12 septembrie 1992 la Otopeni) și a jucat în primii ani ai carierei de fotbalist la CS Otopeni, Ceahlăul, Chindia, CS Balotești și Viitorul Domnești. În 2018 a ajuns la Academica Clinceni, echipă cu care a promovat pe prima scenă și apoi a reușit calificarea în play-off. În vara anului trecut a plecat la Gaz Metan Mediaș unde s-a reîntâlnit în scurt timp cu fostul său antrenor de la Clinceni, Ilie Poenaru, cel care-l va pregăti de altfel și la UTA. În martie, când problemele Gazului deveniseră de nedepășit, Dobrescu a reușit să devină liber de contract, a semnat cu Universitatea Cluj, echipă cu care a reușit promovarea în prima ligă, evoluând în șapte partide, inclusiv cele două meciuri de baraj cu Dinamo.

Dobrescu are în palmares 79 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, reușind să marcheze două goluri și să își treacă în cont 4 pase decisive. Contra UTA-ei a jucat de cinci ori până acum, reușind nu mai puțin de 4 victorii: de trei ori cu Academica Clinceni în Liga 2 (sezoanele 2017-2018 și 2018-2019) și o dată cu Gaz Metan Mediaș în ianuarie (1-0 pentru medieșeni pe Arena „Francisc Neuman“). Singura dată când Dobrescu a înclinat steagul în fața noii sale echipe a fost în sezonul 2020-2021, când îmbrăca tricoul Academicii Clinceni, echipă învinsă de UTA chiar la Clinceni, cu scorul de 3-0.

În continuare, conducerea UTA-ei încearcă legitimarea a încă unui fundaș stânga, pentru a satisface cerințele lui Ilie Poenaru, care vrea doi jucători pe acest post. Deocamdată, în afara lui Dobrescu, Maxim sau Hoxhallari sunt jucătorii din lot care mai pot evolua pe acest post.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției