În această dimineață, clubul UTA  a anunțat că 85% dintre vechii abonați și-au reînnoit abonamentele. Este o informație utilă dar incompletă din punctul nostru de vedere. Încă de ieri am solicitat clubului să ne pună la dispoziție numărul exact (nu aproximativ) de abonați din sezonul trecut și numărul exact al celor care și-au reînnoit abonamentele pentru acest sezon. Solicitarea noastră a fost ignorată fără însă a ni se explica motivul pentru care cifra exactă a abonaților este ținută confidențială. Reamintim că data limită a reînnoirii cardurilor pentru vechii abonați a fost 17 iunie, așadar această informație nu mai poate fi supusă unui proces de modificare.

În contextul în care conducătorul asumat al UTA-ei, Alexandru Meszar a afirmat în nenumărate rânduri că UTA este un club model în ceea ce privește transparența, nu înțelegem această secretomanie în privința unei informații absolut banale. Până la urmă, pentru orice suporter al UTA-ei ar fi un motiv de mândrie să se poată lăuda în fața rudelor, prietenilor sau cunoscuților din alte orașe, cu numărul de abonați ai echipei sale; iar oferirea unui număr exact dă o credibilitate în plus informației, pentru că expresii precum „aproximativ X mii“ denotă superficialitate. Admirăm cu toții când vedem pe stadioanele din Europa Occidentală (și nu numai) că în timpul meciurilor este prezentat numărul exact al spectatorilor prezenți pe stadion. Existența turnicheților și a sistemului de monitorizare la Arena „Francisc Neuman“ ar putea permite ca și la Arad să fie făcute lucrurile la fel însă ce speranțe putem avea la acest lucru din moment ce o informație mult mai banală și mai ușor de oferit este refuzată de către club.

În altă ordine de idei, UTA a anunțat că suporterii care și-au reînnoit abonamentele vor beneficia de un cadou din partea clubului: este vorba de acces gratuit la Supercupa României, care va avea loc la Arad pe 9 iulie, meci care va aduce față în față campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, Sepsi OSK. Cei care sunt „eligibili“ pentru a beneficia de această gratuitate, sunt așteptați să își ridice biletele de la stadion, pe baza cardului de abonat, după următorul program:

  • 1 iulie: 16:00-19.00
  • 2 iulie: 10:00-13:00
  • 4 iulie: 16:00-19:00
  • 5 iulie: 10:00-13:00

(foto: facebook/UltrasArad)

Recomandările redacției