Clubul UTA a anunțat în această dimineață semnarea unui contract cu Yacoub Aly Abeid, un fundaș stânga de 24 de ani din Mauritania, care în sezonul trecut a jucat în Valenciennes (liga a doua din Franța).

Aly Abeid s-a născut pe 11 decembrie 1997 la Riyadh, în Arabia Saudită, a început fotbalul în Mauritania, la ASAC Concorde, de unde a fost adus în Europa de echipa spaniolă Levante, unde a jucat însă mai mult la juniori și la echipa a doua. A fost împrumutat apoi în liga secundă spaniolă la Alcoron, de unde a plecat apoi liber de contract în 2019 la Valenciennes. A adunat 47 de partide pentru echipa franceză, dintre care 14 în sezonul trecut. Are de asemenea în palmares și 39-42 (în funcție de surse) meciuri pentru echipa națională.

O dată cu venirea lui Aly am încheiat transferurile în compartimentul defensiv. Mi-am dorit să avem o apărare echilibrată, să avem concurență pe posturi, iar prin transferul lui Aly am rezolvat și flancul stâng. Este un jucător pe care l-am analizat foarte bine și care se pliază pe principiile și concepția noastră. Aly vine dintr-un campionat foarte greu, unde a jucat constant în ultimii doi ani și jumate, la un club bun care a activat și in prima ligă franceză. Ne bucurăm că a acceptat să vină alături de noi în dauna altor oferte mult mai atrăgătoare, dar l-am convins cu proiectul nostru și ceea ce vrem să facem la Arad. Și nu în ultimul rând, a fost încântat de atmosfera pe care publicul arădean o creează la fiecare meci!“ au fost primele cuvinte ale lui Ilie Poenaru despre noul său jucător.

Mai trebuie spus că Aly Abeid nu a venit la UTA adus de Bogdan Apostu ci pe filiera agentului Mihai Joița, cu care Bătrâna Doamnă a mai colaborat în trecut.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției