UTA și-a completat postul de fundaș stânga în timpul cantonamentului de la Rogla. În urmă cu câteva ore l-a „semnat“ pe jucătorul african Aly Abeid. Dacă acesta este un transfer de ultimă oră, celălalt component al lotului care are ca sarcină principală îndeplinirea atribuțiilor de jucător defensiv de bandă stângă, este Mihai Dobrescu, jucător care se află deja de o săptămână în componența lotului.

Fotbalist cu experiență la cei 29 de ani ai săi, Dobrescu a luat deja pulsul lotului și este convins după ce și-a văzut noii colegi la lucru, că UTA își poate trasa ambiții mari pentru acest sezon: „Sunt foarte fericit cu alegerea mea de a veni la UTA, o echipă de tradiție și cu foame de performanță. Sincer, cred că puteam avea obiective mărețe, să ne calificăm în play-off și chiar să ocupăm în play-off un loc cât mai sus, cum ar fi 3 sau 4.“

Din punctul de vedere al lui Dobrescu, un alt atu al Bătrânei Doamne, pe lângă valoarea lotului, este susținerea suporterilor, una care, crede fundașul stânga, poate face diferența în multe partide: „De fiecare dată când am jucat aici publicul a fost incredibil. Presiunea era mare pe echipa adversă, știu ce simțeam pe propria piele. Este un public incredibil, fanatic în felul în care își susține echipa și, bineînțeles dornic de performanță, motiv pentru care îi așteptăm alături de noi să ne susțină, să ne împingă de la spate iar noi o să dăm totul pe teren și o să arătăm că UTA este o echipă de valoare, care merită să fie sus.“ Reamintim că Dobrescu a mai jucat până acum cinci meciuri contra UTA-ei, reușind nu mai puțin de 4 victorii: de trei ori cu Academica Clinceni în Liga 2 (sezoanele 2017-2018 și 2018-2019) și o dată cu Gaz Metan Mediaș în ianuarie (1-0 pentru medieșeni pe Arena „Francisc Neuman“). Singura dată când Dobrescu a înclinat steagul în fața noii sale echipe a fost în sezonul 2020-2021, când îmbrăca tricoul Academicii Clinceni, echipă învinsă de UTA chiar la Clinceni, cu scorul de 3-0.

Mihai Dobrescu are 29 de ani (s-a născut pe 12 septembrie 1992 la Otopeni) și a jucat în primii ani ai carierei de fotbalist la CS Otopeni, Ceahlăul, Chindia, CS Balotești și Viitorul Domnești. În 2018 a ajuns la Academica Clinceni, echipă cu care a promovat pe prima scenă și apoi a reușit calificarea în play-off. În vara anului trecut a plecat la Gaz Metan Mediaș unde s-a reîntâlnit în scurt timp cu fostul său antrenor de la Clinceni, Ilie Poenaru, cel care-l va pregăti de altfel și la UTA. În martie, când problemele Gazului deveniseră de nedepășit, Dobrescu a reușit să devină liber de contract, a semnat cu Universitatea Cluj, echipă cu care a reușit promovarea în prima ligă, evoluând în șapte partide, inclusiv cele două meciuri de baraj cu Dinamo.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției