În sfârșit, e sigur și oficial și din punctul de vedere al clubului arădean: UTA va juca sâmbătă ultimul meci amical de dinaintea startului sezonului. Adversar va fi Ripensia Timișoara iar partida va avea loc pe Arena din Sânicolau Mic, începând cu ora 11.

Pentru Ilie Poenaru va fi ultima ocazie de a testa ceea ce probabil va fi o formulă de echipă foarte apropiată de cea pe care o vom vedea pe teren în prima etapă, de la Pitești. Chiar dacă lotul UTA-ei este unul per ansamblu echilibrat și echipa noastră a avut și norocul de a fi ferită de accidentări, sunt și câteva semne de întrebare vis-a-vis de disponibilitatea tuturor componenților sau chiar de proporția în care sunt acoperite anumite posturi.

În primul rând este incertă folosirea a două dintre transferurile UTA-ei din această vară: Aly Abeid și Bautista Cascini. Primul ar trebui să ajungă în aceste zile la Arad dar nu este clar în ce măsură pregătirea sa fizică îi permite să joace și cât. Cel de-al doilea este mai mult decât pregătit având în vedere că toată vara a jucat cu fosta sa echipă de club, The Strongest La Paz, în Copa Libertadores și Copa Sudamericana. Problema e că ultimul său meci a fost chiar azi noapte și a jucat 81 de minute în înfrângerea echipei sale, 0-3 în deplasare cu brazilienii de la Ceara Sporting Club. Ținând cont de dificultățile pe care le presupune un drum din America de Sud până la Arad, cu mai multe escale și nenumărate ore petrecute în avioane și aerogări, chiar dacă fotbalistul ajunge până sâmbătă dimineața, e puțin probabil să poată fi folosit.

De asemenea rămâne de văzut cât va juca și Marko Vukcevic. Muntenegreanul a ratat prima parte a pregătirii din cauza unei accidentări suferite la echipa națională (vinovat de asta fiind jucătorul Craiovei, Nicușor Bancu) și se află practic la primul meci amical jucat în această perioadă. Probabil Poenaru oscilează între minute multe care să-i accelereze forma până la meciul de la Pitești sau un calup de minute conform cu pregătirea sa fizică, pentru a nu risca vreo altă accidentare. Până la urmă recomandările staff-ului medical vor fi probabil decisive.

Probleme vor fi și în atac unde Claudiu Keserü este singurul atacant de meserie din lot. Virgiliu Postolachi se pare că a plecat în Franța încercând să își rezolve problema cu grila de formare, care îl împiedică încă să semneze cu UTA. Astfel, în cazul în care Keserü nu va fi folosit tot meciul, Ilie Poenaru va trebui să improvizeze. Situația din atacul UTA-ei rămâne de altfel îngrijorătoare dacă ne gândim că în prag de nou sezon, Bătrâna Doamnă nu are decât un atacant în lot. La Ongaro și Mercioiu s-a renunțat, Postolachi încă nu a putut fi legitimat iar un alt transfer încă nu a fost realizat. Ne aducem aminte că înaintea sezonului trecut am avut exact aceeași problemă și cu câteva zile înainte de startul campionatului a fost adus croatul Filip Dangubic; cu ce rezultate, știm cu toții.

Cât despre tinerii ivorieni de 17 ani veniți în probe la Arad, fundașul central Diabi Abdoul Kader și mijlocașul Diallo Tidiane, e greu de crezut că aceștia vor fi luați în calcul pentru acest amical, asta pentru că ei au fost aduși mai mult pentru a întări deocamdată echipa de tineret a clubului și, în plus de asta, probabil că Poenaru va dori să folosească fiecare minut al acestui ultim amical, pentru a testa jucători și formule pasibile să fie folosite în meciul de campionat cu FC Argeș.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției