Muntenegreanul Marko Vukcevic a evoluat 80 de minute în amicalul de sâmbătă dintre UTA și Ripensia Timișoara (2-1), lucru puțin surprinzător dacă ne gândim că acesta a fost prima partidă din perioada de pregătire, în care fundașul dreapta al Bătrânei Doamne a apărut pe teren. Reamintim că Vukcevic a fost lovit brutal de către Nicușor Bancu în meciul din Liga Națiunilor dintre România și Muntenegru iar ca urmare a acelei lovituri, jucătorul UTA-ei a suferit o accidentare care l-a făcut să piardă două săptămâni de pregătire. Din această cauză, deși se afla deja în cantonamentul de la Rogla, Vukcevic n-a fost folosit în amicalele cu Vojvodina Novi Sad și Radnicki Niș deoarece nu avea încă suficiente antrenamente efectuate atât individual cât și colectiv, împreună cu restul coechipierilor.

Din acest motiv spunem că prezența sa pe teren sâmbătă, aproape în integralitatea partidei, este surprinzătoare, căci de regulă la primul meci jucătorilor li se dau mai puține minute, neavând încă suficientă pregătire fizică acumulată pentru a duce un meci întreg. Muntenegreanul n-a părut însă a avea probleme cu condiția fizică în schimb s-a văzut că din punct de vedere al ritmului, este în urmă față de colegii săi. În special în prima repriză a pierdut destule mingi sau a întors mai multe faze, deoarece n-a reușit să se coordoneze suficient de repede cu mișcarea colegilor săi. Lucrul acesta l-a scos de câteva ori din sărite pe Ilie Poenaru, care l-a admonestat pe elevul său dar la final i-a oferit fireștile circumstanțe atenuante:

„Astăzi l-am forțat pe Marko deoarece vreau să îl am pregătit pentru meciul din prima etapă. S-a văzut lipsa de jocuri în picioare, că nu are ritm dar e ceva normal. Până la meciul de la Pitești însă va fi mult mai bine. Mi-aș fi dorit să mai am un meci amical în care să-i dau tot atâtea minute dar la cum îl cunoaștem cu toții pe Marko sunt convins că va compensa cu tenacitatea lui eventualele dificultăți“ a declarat Poenaru.

Vukcevic nu va fi singurul jucător pe care probabil antrenorul arădean îl va forța la Pitești. În aceeași situație se află și argentinianul Bautista Cascini, care a ajuns sâmbătă noapte la Arad după ce joi a jucat ultimul său meci pentru fosta sa echipă, bolivienii de la The Strongest La Paz. Cascnini n-are probleme legate de condiția fizică, dimpotrivă vine în calitate de jucător ultra pregătit, cu numeroase meciuri oficiale în picioare doar că nu are relații de joc cu echipa. Chiar dacă el fiind un fost elev al lui Ilie Poenaru, cunoaște principiile de joc ale acestuia, totuși e greu de crezut că va putea să intre în echipă direct titular. Astăzi a efectuat primul antrenament cu noii săi colegi și, în funcție de cât de repede va evolua relația sa din punct de vedere tactic cu restul echipei, va beneficia de minute mai multe sau mai puține în meciul din Trivale.

În schimb, în cazul lui Aly Abeid nu se pune problema ca el să fie utilizat în prima etapă. Francezul cu origini în Mauritania se antrenează în Franța așteptându-și viza și urmează să ajungă la Arad abia în cursul săptămânii.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției