Prezent în emisiunea Glasul Tribunei de la TV Arad, Claudiu Keserü a vorbit despre ceea ce poate să ofere grupului din punct de vedere al mentalității și atitudinii, ținând cont de faptul că a fost ales de către vestiar ca și căpitan al echipei, asta deși este nou venit la echipă:

„Mă consum foarte mult, sunt o persoană dedicată, pasionată. Le-am și transmis colegilor că greșelile tehnice se pot întâmpla oricând și mă dau exemplu pe mine, pentru că am făcut aceste greșeli probabil mai mult decât toți cei din vestiar, dar în momentul în care nu ai atitudinea bună, eu zic că e o lipsă de respect față de toți cei de lângă tine. În momentul în care dai tot ce ai mai bun, poți să greșești dar nu-i problemă. În momentul în care se vede că mușcă iarba de frustrare după o ratare, vezi că are dorință, chiar dacă nu reușește, nu poți să-i spui nimic acelui om. Vă garantez că toți oamenii din stadion și toți cei din teren vom suferi împreună cu acel jucător.“

Keserü consideră că nu este singurul lider din vestiar și crede că aceștia se vor vedea în momentele dificile inerente pe care echipa le traversează pe parcursul unui campionat:

„În orice echipă există un nucleu de lideri și este prioritar ca aceia să fie acolo în momentele grele. Atunci ai nevoie de câțiva oameni care să fie acolo și să spună „în cazul în care se trage noi suntem aici să vă protejăm. Nu mi-a fost frică să îmi asum acest rol niciodată, am fost căpitan și la Ludogoreț și la Steaua, n-am o problemă să mă critice lumea justificat sau nejustificat.“

Căpitanul Bătrânei Doamne este foarte mulțumit de nivelul tehnic al colegilor săi și spune că relațiile de joc devin tot mai bune de la antrenament la antrenament. A identificat însă și aspectul care trebuie îmbunătățit pentru ca UTA să devină cu adevărat o echipă problemă pentru adversari:

„Cred că UTA e o echipă cuminte, poate prea cuminte. Acolo mai trebuie lucrat deși s-au făcut pași în direcția asta sub îndrumarea lui Mister. Cred că de exemplu Idriz Batha trebuie să fie etalonul nostru din punct de vedere al agresivității și i-am și spus asta. Eu îmi doresc să-l simt în spatele meu cu acea agresivitate pentru că în momentul în care vezi un om din echipa ta că pune sub presiune orice adversar, altfel joci și tu. Ai nevoie de un lider de agresivitate așa cum ai nevoie de un lider tehnic, un lider de atitudine, un lider care impune respect, sunt tipuri diferite de lider. Fiecare îți transmite ceva începând de la portar. Portarul îți transmite că dacă se întâmplă să vină vreo minge, el ți-o scoate. La fel fundașii centrali, cu capul sus, cu limbaj corporal îți dau siguranță. Dacă fiecare pe postul lui transmite o energie de acest fel, oare ce ajunge la mine? Sau să o luăm invers… eu cu ce atitudine mă duc în pressing atunci simțind toată acea conexiune cu echipa?“

Ținând cont de ideile enunțate de căpitanul UTA-ei, dacă ele vor fi transpuse în realitate, e de așteptat ca în acest sezon, partidele Bătrânei Doamne să stârnească din nou pasiune și emoții în rândul fanilor dar și al publicului neutru.

(foto: uta-arad.ro)

  • Dan spune:

    Atitudinea si determinarea lui Batha au fost “ domolite “ de slaba pregatire a arbitrilor romani care la orice urlet sau urma de sange – cartonas rosu !!! Ce s-ar face arbitrii de fotbal daca ar fi pusi in situatia ipotetica de a arbitra un meci de rugby? Va spun eu, ar lua bataie de la jucatorii ambelor echipe !!! Fotbalul este un joc barbatesc, de forta si contact nu spectacol de balet.

  • Ok Ai vb frumos!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției