Într-un interviu acordat presei centrale, Simion Apreutese a dat câteva detalii despre planurile pe care grupul de investitori pe care-l reprezintă, le are pentru clubul fanion al Aradului, în situația în care până la urmă discuțiile dintre avocații grupului și cei ai celor trei asociați ai clubului UTA se vor încheia pozitiv.

În primul rând, omul de afaceri arădean a ținut să clarifice dilema dacă grupul dorește să finanțeze UTA doar din banii produși de club ca urmare a unui management performant sau dacă este pregătit să și injecteze capital în club: Niciodată nu ne-am pus problema că am prelua clubul fără costuri, din contră suntem conștienți că reechilibrarea bugetului și creșterea nivelului clubului, ne va costa câteva milioane de euro. Este clar că, deși prezentată ca o gratuitate, preluarea clubului se face cu active și pasive, adică în momentul semnării preluăm toate datoriile și le achităm la diverse termene, în funcție de scadențe. Apoi, atâta timp cât UTA are un deficit între venituri și cheltuieli, funcționând pe minus, este evident că vom avea un aport al asociaților pentru a echilibra bugetul. La fel cum există și un plan de investiții pe care îl dorim implementat.

Apreutese atrage atenția însă și asupra faptului că lucrurile trebuie lămurite clar în ceea ce privește datoriile care urmează să fie plătite: Aceste datorii trebuie supuse unui audit, trebuie verificată realitatea și legalitatea lor. Sunt niște pași firești care trebuie urmați și care nu pot fi evitați. Noi avem ultima referință legată de situația financiară a clubului în data de 31 martie, ori pentru a ne asuma niște datorii trebuie să vedem exact la cât se ridică și mai ales din ce anume provin. Pentru că noi știam de niște datorii iar acum aflăm că au mai apărut între timp și altele; inclusiv la actualul staff!

În sfârșit reprezentantul grupului de investitori mai spune și că este obligatoriu ca plata acestor datorii să fie urmată de schimbarea stilului de management, tocmai pentru ca aceste datorii să nu se repete: Noi considerăm că profesionalizarea și implementarea unui management care să producă bani sunt condiții obligatorii pentru un club cu adevărat profesionist. Dincolo de succesele sportive de până acum, pe care nu le contestăm, actualul management a produs datorii. Acest tip de management trebuie modificat iar pentru asta e nevoie ca cei care își asumă acoperirea acestor datorii, să aibă pârghiile pentru a-și asuma această responsabilitate.

În concluzie, grupul Apreutese își asumă public prin aceste declarații că va investi în club nu doar profesionalism ci și capital. De aici încolo probabil că cel mai important aspect pe care avocații celor două părți trebuie să îl lămurească este natura acestor datorii și forma de plată a lor.

  • economu spune:

    Cum spune Becali : Dau cu atâta, cumpăr cu atâta. Becali e patron. Face cum vrea muşchi lui din creier
    În textul lui Apreutesei ( şi ceilalți) prea apare ” dacă „, ” să vedem”, „analizăm ” , ” forma de plată” şamd. În contabilitate aceste expresii se fulosesc ca portițe.
    Dacă aşa e cum scriu, întreb : la ce trebuiesc „portițe”?
    Cum spune Becali : Dau cu atâta, cumpăr cu atâta . Bacali este patron . Face cum vrea muşchi lui din creier.Punct

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției