UTA debutează sâmbătă în noul sezon de Superliga, pe stadion „Nicolae Dobrin“ din Pitești, împotriva celor de la FC Argeș. Ținând cont că este primul meci din campionat, jucăm în deplasare iar adversarul a jucat în play-off sezonul trecut, probabil că ar fi suporteri care ar considera și un rezultat de egalitate ca fiind unul pozitiv. Antrenorul UTA-ei este însă de altă părere. „Suntem pregătiți, sper ca la ora jocului să arătăm foarte bine și să câștigăm toate cele trei puncte, pentru că asta este mentalitatea pe care vreau să o imprim jucătorilor, de a juca fiecare meci la victorie“ a declarat antrenorul.

Dincolo de dorință și mentalitate, pentru o victorie trebuie bifate și alte

„căsuțe“, iar Poenaru recunoaște că lucrurile nu vor fi ușoare; asta în primul rând pentru că UTA nu are încă „fața“ pe care și-o dorește: „Vrem să implementăm un alt stil de joc și poate că la momentul jocului nu vom arăta așa cum ne dorim. E adevărat că avem o omogenitate superioară adversarilor, bazându-ne pe același nucleu de jucători însă eu le cer altceva decât au jucat până acum. Sunt câteva detalii pe care încă nu am reușit să le pun la punct dar eu cred că de la etapă la etapă vom arăta tot mai bine, important pentru început e să câștigăm puncte.“

Nici în privința adversarului, „Mister“ nu-și face iluzii; FC Argeș va fi o nucă tare deși și-a schimbat o mare parte din lot: „I-am analizat, e clar că trec prin niște transformări și mi-e clar că față de anul trecut arată mai bine tehnic și tactic. Au venit jucători cu calitate, acum stau destul de bine în benzi, cu Betrand care e foarte bun în acțiuni unu la unu, Ișfan care este într-o formă bună, la mijloc deja stăteau foarte bine și s-au mai întărit prin Nijike și Alceus pe care eu îl cunosc foarte bine, apoi prin venirea celor doi fundași centrali, Cestor și Marius Constantin, au câștigat la nivel de experiență.“

În ceea ce privește posibilele probleme de joc, acestea sunt legat în primul rând de jucătorii nou veniți. Pentru Ademi, partida de la Pitești vine prea repede însă în lot va fi inclus Bautista Cascini, despre a cărui formă fizică, Poenaru a dat mai multe detalii: „Este pregătit, are șapte meciuri oficiale jucate, este la un nivel foarte bun de pregătire, chiar mai avansat decât restul echipei, pentru că are tonus, are ritm. Problema e că la el se simte o stare de oboseală în primul rând datorită schimbării fusului orar deoarece a venit pe ruta Bolivia – Argentina – România și are nevoie de câteva zile de adaptare. În plus, contează și diferența de temperatură pentru că el acolo a jucat la altitudini foarte mari iar aici a dat de căldură. Însă nu este o problemă, el va fi în lot și vom vedea ce se va întâmpla.“ În ceea ce-i privește pe mai vechii componenți ai lotului, singurul care acuză mici probleme medicale este Philip Otele dar antrenorul a dat asigurări că până la ora partidei, nigerianul va fi bun de joc.

Meciul dintre FC Argeș și UTA are loc sâmbătă 16 iulie, de la ora 18.30. La partidă și-a anunțat prezența și un grup de suporteri arădeni dar evident că majoritatea fanilor Bătrânei Doamne vor urmări partida în fața micilor ecrane, meciul fiind transmis de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

(foto: uta-arad.ro)

  • Cornel spune:

    Imaginile VAR care sunt analizate de arbitrii VAR sa fie transmise public, inclusiv cu grafica aferentă la fazele suspectate de offside.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției