Dincolo de înfrângere și de jocul foarte slab al echipei noastre, a mai fost un element în povestea deplasării UTA-ei la Pitești, de natură să-i lase pe suporteri în stare de perplexitate: faptul că echipa s-a deplasat în Trivale în preziua meciului… cu autocarul. Plecați vineri în jurul orei 10 de la Arad, utiștii au făcut opt ore pe drum ajungând seara în orașul unde a doua zi debutau în Superligă.

Amănuntul este extrem de surprinzător în condițiile în care UTA nu făcea astfel de deplasări nici măcar în liga a doua. De regulă, atunci când avea meci în București sau în zona Munteniei, Bătrâna Doamnă mergea cu avionul până în Capitală (vorbim evident de curse de linie), de unde se deplasa cu autocarul până la destinația finală. Sau, în cazul în care avea deplasări lungi în zone unde nu exista posibilitatea folosirii unei curse aeriene, echipa pleca de obicei cu două zile înainte tocmai pentru ca o zi să fie destinată recuperării după drumul cu autocarul.

A afectat drumul cu autocarul până la Pitești în preziua meciului capacitatea fizică a echipei la ora partidei? Foarte probabil că da. A fost acesta aspectul decisiv în prestația jalnică a trupei lui Poenaru? Greu de spus și e mai degrabă plauzibil ca asta să fie doar o mică piesă din puzzle-ul amănuntelor care au dus la evoluția echipei în meciul de sâmbătă. Cert este că, dincolo de problema rezultatului, ar fi foarte interesant de știut care sunt rațiunile care au stat la baza acestui „plan“. Și cea mai plauzibilă variantă este cea a economiei la buget. A ajuns UTA în situația în care un drum cu avionul și / sau o noapte în plus de cazare să reprezinte o problemă?

Dincolo de asta, e de remarcat și faptul că, în „buna tradiție“ instituită la acest club, nimeni din conducere nu a însoțit echipa la Pitești. Deși UTA are „părinte de proiect“, președinte în acte și manager general, niciunul dintre ei nu a fost de văzut în tribuna oficială a stadionului „Nicolae Dobrin“; acolo unde a fost prezent însă Simion Apreutese, însoțit de Ilie Dumitrescu. Cei doi au fost reperați de camerele tv pe transmisia în direct a partidei, făcându-ne să ne întrebăm totuși cum se face că echipa a avut alături un reprezentant al grupului căruia îi este refuzată preluarea clubului, în timp ce niciunul dintre oficialii UTA-ei n-au considerat necesar ori normal să fie lângă echipă în primul meci al sezonului.

Recomandările redacției