UTA a avut la Pitești o galerie inimoasă și numeroasă, care a încurajat echipa pe tot parcursul meciului iar la final i-a aplaudat pe jucători și a încercat să le ridice moralul. Cu toate acestea au fost destule voci care au pus apatia și frustrarea din jocul băieților lui Poenaru, pe seama conflictului dintre suporteri și conducerea clubului. Însuși antrenorul echipei recunoștea în urmă cu câteva zile, într-o intervenție telefonică la emisiunea Glasul Tribunei, că „în special jucătorii străini, care nu sunt obișnuiți cu tulburările din fotbalul românesc, vin și întreabă ce se întâmplă“.

Tocmai de aceea, la inițiativa Suporter Club UTA, ieri după-amiază a avut loc o întâlnire între reprezentanții suporterilor, în special ai galeriei și antrenorul Ilie Poenaru, însoțit de liderii vestiarului: Claudiu Keserü, Desley Ubbink, Florin Iacob, Alexandru Benga și Erico da Silva. „Am dorit foarte mult să avem această întâlnire pentru a-i asigura pe băieți că nimeni nu are nicio problemă cu ei. Nu ne-am dorit nici noi această situație, ca acest conflict să ajungă la asemenea cote, mai ales publice, dar în ceea ce privește atitudinea noastră față de echipă, aceasta va rămâne neschimbată. Vom continua să-i susținem meci de meci, minut de minut, până la capăt, indiferent de rezultat. Vom scanda și vom cânta pentru ei și pot să se bazeze pe sprijinul nostru. În rest, chiar dacă am încercat să-i lămurim în mare în ceea ce privește nemulțumirile noastre, din punctul nostru de vedere echipa trebuie ferită de acest conflict, ea nu trebuie angajată în vreuna dintre tabere ci lăsată să își vadă în liniște de aspectul sportiv al activității clubului. Nu ne-am întâlnit cu ei pentru a ni face aliați ci pentru a-i asigura că noi suntem aliații lor acolo în stadion, pe toată durata meciului. Considerăm că atât cei care slujesc UTA pe teren cât și cei care au făcut-o în trecut, nu trebuie angrenați într-un război care nu este al lor” a detaliat  desfășurarea întâlnirii de aseară din punctul de vedere al inițiatorilor întâlnirii, președintele SCU, Dan Proca, sancționând astfel voalat și inițiativa clubului de a posta pe pagina oficială mesaje de susținere a conducerii, atribuite fostelor glorii.

Și Ilie Poenaru a confirmat importanța și până la urmă efectul pozitiv al întâlnirii: „Am avut o discuție cu galeria chiar ieri și știm că vom avea susținere totală din partea lor. Sunt niște probleme care sper că într-un fel sau altul se vor rezolva. Vrei nu vrei aceste probleme afectează și nu este bine. Ca să facem performanță este nevoie atât de liniște cât și de aportul tuturor. Dar cred că până la urmă lucrurile se vor rezolva.“

Punctul pe i l-a pus până la urmă Alexandru Benga, care a rispit un posibil alibi al echipei, în caz de insucces: „Mesajul suporterilor către noi a fost clar de unitate și de susținere. Noi jucătorii și staff-ul tehnic nu cred că resimțim atât de mult acest diferend de opinii. Faptul că suntem susținuți de suporteri este cel mai important lucru dar este evident că ne dorim ca această situație să se rezolve pentru că ceea ce am trăit la Arad este unic în România. Acest spirit, acest fenomen social este pentru un jucător ceva deosebit, este onorant să faci parte din acest fenomen și ne dorim ca acest spirit să meargă mai departe și să creștem sănătos.“

Reamintim că înainte de partida cu Petrolul, care va avea loc luni începând cu ora 21.30, suporterii UTA-ei organizează începând cu ora 18:30 un miting în Piața Avram Iancu, urmat de un marș spre Arena „Francisc Neuman“. Chiar dacă evenimentul este provocat de un conflict cu conducerea clubului, nu este exclus ca adrenalina provocată de acest eveniment, să se reverse în stadion nu doar sub forma unei continuări a protestelor ci și sub forma unor încurajări și mai frenetice pentru echipă. Și cum oaspeții vor avea probabil și ei parte de o galerie serioasă, ne putem aștepta la un meci care, din punct de vedere al atmosferei, să fie memorabil.

Recomandările redacției