Decarul Bătrânei Doamne a mai avut meciuri bune, în care și-a etalat din plin calitățile. A mai avut de asemenea meciuri în care a marcat goluri importante, vitale. A mai avut un meci în care a fost erou, anume în sezonul trecut când a intrat la pauza meciului cu Dinamo din deplasare, marcând o dublă, la fel ca aseară și salvând un punct pentru echipa sa. Dar niciodată nu a avut un joc atât de consistent ca în fața Petrolului.

În primul rând trebuie remarcate ambele goluri, reușite după execuții precise, cu șuturi de la distanță, foarte bine plasate. „Sunt foarte bucuros că am reușit să marchez cele două goluri și să aduc victoria. Cele trei puncte erau foarte importante cu atât mai mult cu cât în prima etapă a fost o înfrângere“ au fost gândurile exprimate de Miculescu la finalul partidei.

Ca bonus, la cel de-al doilea, Miculescu, înainte de a plasa șutul care va închide tabela, a înșirat ca pe ață câțiva adversari, ba a mai driblat și vreo doi coechipieri care i-au ieșit în cale. „Cine-a fost în față… ghinionul lui; am trecut de el și-am dat la poartă“ a explicat zâmbind eroul partidei.

Evident că Ilie Poenaru a fost încântat de evoluția jucătorului său dar a avut grijă ca printre laudele adresate lui Miculescu să reafirme și principiul de neclintit al oricărui antrenor, anume că echipa este pe primul plan în fața prestațiilor individuale: „David a făcut ceea ce trebuia să facă. I-am spus că trebuie să aibă încredere, că trebuie să finalizeze acțiunile pe care le are în preajma careului, pentru că are calitatea aceasta. Mă bucur pentru el, a făcut un meci bun, cu toții au făcut un meci bun. Am mai spus-o, nu e important cine marchează, important este grupul, echipa și victoria. Dacă el reușește să marcheze este foarte bine pentru noi, pentru el și sper să o țină la fel și în continuare.“

În afara golurilor, Miculescu a mai avut câteva ocazii, a fost permanent disponibil pentru a fi găsit cu pase de coechipieri (ceea ce este remarcabil dată fiind inconstanța pe care o manifesta de multe ori în timpul aceluiași joc), a fost un coșmar pentru adversari în duelurile directe și a coborât de multe ori în sprijinul defensivei. Drept urmare, în momentul când a fost înlocuit în minutul 79, probabil că n-a fost spectator pe Arena „Francisc Neuman“ care să nu se ridice în picioare să îl aplaude. Însă tânărul jucător al UTA-ei n-a avut parte de aprecieri doar din partea celor din tribună. „David este un jucător pe care eu îl văd jucând într-un campionat puternic din străinătate. Are calități care îl recomandă. Sunt mulți jucători tineri în România care pleacă și după scurt timp se întorc. El are ce-i trebuie pentru a pleca afară și a rămâne acolo“ au fost cuvintele lui Marin Dună despre fotbalistul pe care-l vede zi de zi la antrenamente.

Sigur că o asemenea evoluție a lui Miculescu în plină perioadă de transferuri, ridică temeri pentru suporterii echipei, că unul dintre favoriții tribunelor ar putea primi „o ofertă de nerefuzat“ atât pentru el cât și pentru club. „Nu mă gândesc la asta. Și în sezonul trecut s-a vorbit destul de mult despre asta, deocamdată sunt la UTA și îmi fac treaba aici. Mai mult nu știu, e treaba impresarului meu“ a continuat decarul echipei același discurs pe care îl are atunci când este întrebat despre un ipotetic transfer. La rândul său, Ilie Poenaru nu vrea să-și pună problema despărțirii de unul dintre cei mai buni elevi ai săi: „Nu trebuie să vorbim de asta. El este aici, se antrenează foarte bine, se simte foarte bine, nu are niciun gând de a pleca. Dacă este să fie oferta corectă, atunci vom vedea.“

1,2 milioane de euro este cota lui David Miculescu pe transfermarkt. Jucătorul are contract cu UTA până în vara anului 2024 iar Bătrâna Doamnă i-a fixat un preț de 1,7 milioane de euro care, după prestația de aseară, ar putea chiar să și crească. Reamintim însă că UTA deține doar 60% din drepturile federative ale jucătorului.

(foto: Ciprian Petcuț)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției