Cu o săptămână înainte de startul campionatului, Claudiu Keserü făcea următoarea declarație: „În orice echipă există un nucleu de lideri și este prioritar ca aceia să fie acolo în momentele grele. Atunci ai nevoie de câțiva oameni care să fie acolo și să spună <în cazul în care se trage noi suntem aici să vă protejăm>. Nu mi-a fost frică să îmi asum acest rol niciodată, am fost căpitan și la Ludogoreț și la Steaua, n-am o problemă să mă critice lumea justificat sau nejustificat.“

De atunci au trecut trei etape iar UTA a câștigat un meci și a pierdut două. Pe căpitanul echipei noastre l-am auzit vorbind după meci doar la victoria cu Petrolul, în timp ce după înfrângerile cu FC Argeș și Voluntari, fostul atacant al Naționalei n-a ieșit la declarații. Explicația că la interviurile după meci nu vin decât jucătorii chemați de televiziunile care transmit partidele, nu ține atâta timp cât pagina oficială de facebook a clubului a oferit suporterilor declarații cu Ilie Poenaru și Virgiliu Postolachi, declarații făcute în exclusivitate pentru această pagină. Așa cum au făcut-o cei mai sus amintiți, o putea face și cel ales căpitan de către vestiar, la doar câteva săptămâni după venirea sa la Arad. Pentru că iată, abia a început campionatul și momentele grele în care trebuie să se arate acei lideri de care vorbea, au și venit.

Mai îngrijorător este faptul că atacantul UTA-ei nu este tăcut doar la declarații ci și în joc. Keserü ajunge rareori la minge iar când o face, de cele mai multe ori, soluțiile și execuțiile lui sunt greșite. Antrenorul Ilie Poenaru încă îi găsește circumstanțe atenuante: „El nu poate să își revină atât de repede. A stat foarte mult, abia acum acumulează din punct de vedere fizic și trebuie să își recapete reperele. Vine de la un alt nivel, nu mai are acei jucători care îi aduceau foarte multe mingi acolo sus, acum trebuie el să coboare, e o problemă de adaptare a lui la echipă.“ Este lăudabil pe de o parte demersul antrenorului de a-și proteja căpitanul, pe de altă parte însă, acest discurs care se repetă etapă de etapă, prin care Poenaru scuză prestațiile lui Keserü cumva prin calitatea inferioară a celorlalți jucători care, vezi Doamne, n-ar fi capabili să-l pună în valoare, va sfârși prin a irita nu doar suporterii ci și vestiarul.

Toată lumea (sau aproape toată lumea) poate înțelege că un jucător care nu a jucat vreme de câteva luni și vine la o echipă nouă are nevoie de adaptare. Lumea poate înțelege că minusurile fizice pot afecta chiar și execuțiile tehnice ducând la ratarea lor. Însă majoritatea suporterilor vor ca răbdarea lor să fie completată de atitudinea jucătorului, care să fie caracterizată de efort, modestie și responsabilitate. Din păcate, deși încă nu a arătat nimic din ceea ce ar trebui să aducă în plus la echipă, meci de meci Keserü impresionează negativ prin nervozitate, gesticulări permanente la adresa colegilor și chiar a antrenorului. Cunoscând rigorile publicului arădean, în special când vine vorba de atitudine și comportament, căpitanul UTA-ei s-ar putea să trăiască periculos și să fie aproape de momentul în care va începe să fie contestat de public. Depinde doar de el să evite o asemenea situație.

(facebook/VoluntariFC)

Recomandările redacției