În cele din urmă, după mai multe ore de așteptare, FCSB a virat către UTA cei 1,7 milioane de euro care reprezintă clauza de reziliere a contractului dintre Bătrâna Doamnă și David Miculescu. Astfel, jucătorul și-au putut pune semnătura pe contractul cu noua sa echipă și a fost prezentat oficial. Din sursele presei centrale, se pare că fostul decar al UTA-ei va avea un contract pe o durată de 5 ani, cu un salariu de 10.000 de euro pe lună în primii trei ani, care apoi va crește la 15.000 pentru următorii doi; plus bonusuri de performanță, evident.

Pentru UTA acest transfer reprezintă în primul rând o infuzie financiară în valoare de aproximativ un milion de euro (atât cât reprezintă procentul de 60% pe care îl avea clubul din jucător), bani care, foarte important, au venit toți deodată. Rămâne de văzut dacă cei din conducerea clubului vor ține acești bani în conturi pentru a plăti lunar salariile jucătorilor sau îi vor redirecționa către stingerea unei părți a datoriilor clubului, care declarativ se ridică în acest moment la 2 milioane de euro. Sigur, există și varianta ca acești bani să fie împărțiți către ambele direcții mai sus menționate.

Dacă financiar transferul lui Miculescu reprezintă o gură de oxigen pentru actuala conducere a clubului, din punct de vedere sportiv ea creează probleme lui Ilie Poenaru, deoarece vine după ce campionatul a început iar strategia în ceea ce privește structura primului 11 și a ideilor tactice, trebuie ajustată din mers. „Am fost pregătiți pentru acest lucru, știam că la un moment dat Miculescu o să plece, am nivel de jucători sub vârstă, un Șteau, un Isac, mai avem și alți copii cu calități foarte bune, mă gândesc la Negoescu și Rareș Pop, avem de unde alege. Într-adevăr Miculescu reprezenta ceva pentru echipă, a crescut foarte mult, s-a maturizat dar asta este, nu avem ce să facem pentru că e șansa lui, este un alt nivel, își dorește și el acest lucru, nu mă puteam opune.“

Într-adevăr, prin plecarea lui Miculescu, UTA trebuie să identifice o altă soluție pentru jucătorul sub 21 de ani căruia trebuie să îi facă loc printre titulari. Însă pierderea decarului său înseamnă mai mult pentru Bătrâna Doamnă, în condițiile în care sezonul trecut Miculescu a fost golgheterul echipei iar în acest sezon a marcat singurele goluri în cele trei etape. Așadar, în plină criză de joc și de rezultate, Ilie Poenaru mai are acum o bătaie de cap suplimentară; și una chiar mare: cine va mai da goluri pentru această echipă?

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției