Stadionul găzduiește în acest sfârșit de săptămână un eveniment muzical de amploare, este vorba despre Symphonic Experience, care va aduce pe scenă nume mari ale muzicii, precum Phoenix, Gheorghe Zamfir, Marcel Pavel, Laura Bretan și mulți alții, alături de Filarmonica din Arad. Dincolo de importanța evenimentului pentru viața culturală arădeană, acesta a generat controverse și temeri vis-a-vis de felul în care acesta va afecta gazonul arenei, unul care și așa suferă la capitolul calitate.

Pregătirile pentru eveniment au început și, fanii UTA-ei pot avea deja o imagine de ansamblu a ceea ce se va întâmpla pe stadionul echipei iubite. Astfel, scena va fi amplasată în mijlocul terenului și va fi orientată către peluza dinspre Gară. Publicul va sta în acea peluză dar și pe teren. Între peluză și scenă vor fi amplasate pe gazon 3000 de scaune.

Au început deja lucrările la montarea scenei, mâine vor avea loc primele repetiții

Organizatorii dau asigurări că gazonul va fi protejat

Concertul este organizat de Symphonic Experience Arad, UMGE și Symphonic Experience. În numele acestora a vorbit Cătălin Lăpușcă, cunoscut jurnalist și organizator de evenimente muzicale în Arad, care a detaliat măsurile luate pentru protejarea gazonului: „Scena a fost construită în așa fel încât greutatea să fie împărțită pe cât mai mulți piloni, astfel încât să nu se producă găuri în gazon. De asemenea în zona unde vor sta spectatorii, iarba este protejată cu portafloor. Acesta va fi montat abia vineri, tocmai pentru ca această jumătate de teren să stea acoperită cât mai puțin timp posibil. Backstage-ul a fost amenajat nu în spatele scenei ci în tribună, tocmai pentru a proteja cealaltă jumătate de teren. Accesul la scenă va fi strict delimitat și se va face tot pe o suprafață acoperită cu acest portafloor“

Așa arată suprafața menită să protejeze jumătatea de gazon pe care vor sta spectatorii

Primarul ne-a „liniștit“: o să fie ca la Untold!

Trebuie precizat că partenerul principal al evenimentului este Primăria Municipiului Arad. În această calitate de reprezentant al partenerului, primarul Călin Bibarț a avut o intervenție care s-a vrut a fi una optimistă dar care a avut exact efect contrar: „Lumea nu trebuie să își facă griji, am primit asigurări că nu vor fi stricăciuni la gazon, cel puțin nu stricăciuni majore, restul se vor remedia. Mijloacele de protejare a gazonului sunt profesioniste, aceleași folosite la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, Untold, care are loc la Cluj.“

Ce nu știa domnul primar e că unul dintre subiectele zilei în fotbalul românesc este tocmai starea gazonului de pe Cluj Arena, care după amintitul festival, arată groaznic. Sigur, așa cum s-au grăbit să sublinieze organizatorii, este o mare diferență între efectul pe care îl au zeci de mii de oameni care sar pe un gazon și câteva mii care stau pe scaune. De asemenea, calitatea gazonului de pe Cluj Arena nu era grozavă nici înainte de festival. Dar, tocmai ca să ne demonstreze că nu e niciun pericol, primarul Bibarț a făcut câteva salturi pe loc pe o bucată de portafloor. Sperăm că n-o va face și în week-end, nu de alta dar genul acesta de manifestări nu prea cadrează cu evenimentul.

Starea gazonului de pe Cluj Arena, a doua zi după încheierea ediției 2022 a festivalului Untold

De remarcat că de la prezentarea acestor măsuri a lipsit poate tocmai cel mai important factor din ecuație: firma Recons, care administrează stadionul și care va avea misiunea de a face gazonul practicabil în 5 zile de la eveniment. Asta pentru că vineri 26 august, UTA joacă la Arad cu FC U. Craiova 1948.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției