Bătrâna Doamnă joacă mâine seară la Mioveni, pentru a doua oară în acest sezon. Prima dată a vizitat localitatea argeșeană cu prilejul meciului cu FC Voluntari, echipă care la acel moment juca acolo meciurile de pe teren propriu. Suporterii UTA-ei n-au o amintire prea plăcută de la acel meci, echipa jucând la granița lamentabilului și suferind o înfrângere logică după aspectul jocului, la scor de neprezentare. De data aceasta însă, echipa noastră va da piept chiar cu echipa locală, într-un meci care se va juca într-un context diferit din punctul de vedere al oaspeților

Argumentul nostru: moral ridicat după victoria cu FC U. Craiova 1948

În ultimele 4 etape, jocul echipei lui Ilie Poenaru a înregistrat un progres vizibil de la meci la meci; de asemenea și din punct de vedere al vestiarului, lucrurile tind să meargă către formarea unui grup din ce în ce mai unit. Rezultatul s-a văzut în partida de vineri cu FC U. Craiova 1948, când UTA a arătat determinare și unitate de grup, iar victoria obținută nu poate decât să betoneze încrederea jucătorilor în forța și potențialul echipei. „Venim după meciuri bune și după o victorie frumoasă, muncită dar meritată. Asta ne dă încredere și entuziasm dar ne și obligă să încercăm să legăm două victorii la rând. Este timpul să spargem această barieră. Va trebui să mergem acolo foarte concentrați, modești și să punem în practică ceea ce am reușit să lucrăm în aceste zile puține și scurte pentru că cel mai important a fost să ne refacem din punct de vedere fizic“ a detaliat Ilie Poenaru atmosfera din sânul lotului înaintea partidei.

Gazdele, resetate de schimbarea de antrenor

Mioveniul se află pe ultimul loc al clasamentului, cu două puncte, fiind una dintre cele trei echipe (alături de Chindia și Universitatea Cluj) care nu a reușit nicio victorie în primele 7 etape de campionat. Însă, înainte de etapa care se încheie azi, conducerea clubului argeșean l-a demis pe Alexandru Pelici și l-a adus pe banca tehnică pe Flavius Stoican. Cu acesta la timonă, Mioveniul a arătat bine la Ploiești și a reușit să obțină o remiză albă, pe terenul unei echipe care începuse etapa pe poziția secundă. Ilie Poenaru a caracterizat astfel adversarul de mâine: „O echipă în suferință de puncte dar schimbată în bine, cu un antrenor nou care pune presiune. Mioveniul este o echipă reactivă și care face un pressing avansat și agreiv, așa cum s-a întâmplat și la Ploiești, cel puțin în prima repriză.“

Oboseala, bătaia de cap a staff-ului Bătrânei Doamne

Revenind la echipa noastră, să spunem că nu toate sunt roz în tabăra roș-albă. Victoria de vineri seara a fost plătită cu un preț destul de mare în ceea ce privește starea fizică a jucătorilor: Postolachi și Hoxhallari s-au accidentat iar o serie de alți titulari acuză o stare de oboseală. Ținând cont că meciul de la Mioveni vine la doar 4 zile distanță de cel cu oltenii lui Croitoru, dar și de faptul că destui de mulți jucători au jucat în toate sau aproape toate meciurile de până acum, îngrijorarea în privința potenței fizice a unora dintre ei, are acoperire: „Statistic meciul cu Craiova a fost, dintre toate cele de până acum, meciul cu cea mai mare intensitate și ca duel și ca ritm. S-a acumulat o oarecare oboseală, unii dintre jucători o resimt dar să sperăm că până la ora meciului vom fi așa cum trebuie“ a declarat Poenaru.

Cine va fi sacrificat pentru a face loc jucătorului „under“?

Problemele de natură fizică s-ar putea să-i ofere antrenorului răspunsul la o dilemă destul de grea: pe cine să scoată din echipă, pentru a-i face loc jucătorului sub 21 de ani pe care regulamentul îl impune în teren? Suspendarea lui Batha a făcut ca în meciul trecut răspunsul să fie simplu, acesta fiind înlocuit în primul 11 de Damian Isac. Dar cum albanezul revine acum în lot, lucrurile se complică. Va rămâne Batha pe bancă? Va fi odihnit Cascini? Sau va fi sacrificat unul dintre Otele și Jobello pentru a-i face loc lui Șteau? Ilie Poenaru spune însă că decizia va fi una pozitivă: nu se gândește pe cine să lase afară din echipă ci care dintre cei doi jucători „sub vârstă“ e mai potrivit să înceapă meciul: „Cei doi de care m-am folosit până acum, Isac și Șteau au făcut meciuri sau reprize bune. Sunt mai multe lucruri pe care le urmăresc din punct de vedere tactic, fizic la fel sunt niște probleme. Încă nu m-am hotărât cu care dintre ei voi juca, știu cam ce vreau să urmăresc la acest meci dar vreau să mai analizez. În plus eu am discuții individuale și cu jucătorii și trebuie să mai aflu și de la ei anumite lucruri. Apoi vom trage linie și vom lua o decizie.“

Trei absenți și alți trei incerți pentru partida de mâine. Vine marea șansă pentru Ademi?

În mod cert Ilie Poenaru nu se va putea baza pe trei jucători: Florin Iacob (încă în recuperare după problemele la spate, va relua miercuri antrenamentele), Aly Abeid (încă nu este pregătit fizic plus că nu i-a sosit cartea verde) și Claudiu Keserü (lăsat în afara lotului pe motive disciplinare). Celor trei li se adaugă alți trei jucători asupra cărora planează semne de întrebare: Erjon Hoxhallari și Virgiliu Postolachi au suferit probleme medicale în meciul de vineri și abia mâine staff-ul va decide dacă se poate sau nu baza pe ei, iar Erico da Silva a suferit azi la antrenament o recidivă la o accidentare mai veche și în privința lui așteptându-se verdictul medicilor.

Fără Keserü și cu Postolachi incert, Ilie Poenaru s-ar putea vedea în situația în care să înceapă meciul cu Orhan Ademi. Macedonianul venit în vară din a treia ligă germană a dezamăgit până acum dar nici n-a avut parte de prea multe minute, fiind și el în urmă cu pregătirea. În meciul precedent însă, Ademi a oferit câteva sclipiri care arată că totuși este un jucător care ar putea aduce un plus în jocul UTA-ei, iar la finalul partidei, antrenorii echipei noastre chiar au întărit această senzație prin declarațiile făcute: „Nu este ușor pentru el, trebuie să se adapteze la țară, la oraș, este pentru prima dată când el vine într-o țară străină. Trebuie să avem răbdare cu el pentru că este un jucător foarte bun și azi în multe momente a demonstrat acest lucru“ (Ilie Poenaru) / „Ademi a intrat ceva mai greu în joc dar după aceea a ținut foarte bine de minge. El e genul de jucător pe care să-l joci la picior și să-i aduci mingea în fața careului, dar n-a mai fost cazul deoarece am fost dominați. Dacă va avea minute mai multe și sigur vom avea minute mai multe, sigur ne vom baza pe el.“ (Marin Dună)

UTA pleacă în această seară cu avionul spre București, după care se deplasează cu autocarul către Pitești, unde va înnopta. Cei 15 kilometri până la Mioveni vor fi parcurși în ziua meciului.

(foto: uta-arad.ro, csmioveni.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției