Peste câteva ore debutează runda cu numărul 10 a primului eșalon al fotbalului românesc, deschisă chiar de UTA, care joacă la Botoșani (mai multe despre acest meci aici: https://www.glsa.ro/fc-botosani-si-uta-deschid-etapa-a-10-a-foame-mare-de-victorie-in-ambele-tabere/), într-un duel simptomatic pentru principala caracteristică a actualului sezon de Superliga: echilibrul. Este relevant faptul că într-un singur caz numărul de puncte care desparte două vecine de clasament este mai mare de două, fapt care se înregistrează chiar în vârful ierarhiei, unde Rapid are 3 puncte peste urmăritoarea Farul. În rest, toate echipele pot urca sau coborî poziții semnificative în clasament la finalul etapei. Dar iată clasamentul de la care se pleacă:

Derby-ul rundei se joacă la Cluj, acolo unde CFR întâlnește pe CS Universitatea Craiova, într-un meci care opune două dintre cele trei echipe care, conform tradiției ultimilor ani, bugetului și valorii lotului, se luptă pentru titlu.

Un alt duel foarte interesant, este cel de la Mediaș, unde se întâlnesc revelațiile acestui început de sezon, noile promovate Hermannstadt și Petrolul, echipe aflate pe locurile 3 respectiv 4, în clasament.

Liderul Rapid trebuie să își confirme dominația încă fragilă pe care a impus-o în campionat, pe terenul unei echipe care încă nu are rezultate pe măsura jocului: FC U. Craiova 1948. Dacă nu o va face, Farul Constanța stă la cotitură și în cazul unei victorii în meciul de pe teren propriu cu FC Argeș, coroborate cu o înfrângere a giuleștenilor, ar putea reveni pe primul loc.

Va fi de urmărit de asemenea și ce se va întâmpla în „duelul suferinței“, dintre CS Mioveni și Universitatea Cluj, două echipe care au ratat startul de campionat, dar care încearcă să recupereze terenul pierdut, cu doi noi comandanți la timonă, Flavius Stoican respectiv Eugen Neagoe.

Iată programul complet al etapei:

  • Vineri, 18.45:  FC Botoșani – UTA
  • Sâmbătă, 13.00:  Chindia Târgoviște – Sepsi OSK
  • Sâmbătă, 15.00:  Hermannstadt – Petrolul
  • Sâmbătă, 21.30:  FC U. Craiova 1948 – Rapid
  • Duminică, 18.30:  Farul Constanța – FC Argeș
  • Duminică, 21.30:  CFR Cluj – CS Universitatea Craiova
  • Luni, 18.00:  CS Mioveni – Universitatea Cluj
  • Luni, 21.00:  FCSB – FC Voluntari

Toate cele 8 partide sunt televizate, pentru mai multe amănunte despre posturile care transmit meciurile puteți consulta programul aici: https://www.glsa.ro/programul-meciurilor-transmise-la-tv-si-pe-platformele-online-in-romania-la-acest-sfarsit-de-saptamana/

Recomandările redacției